8. dec. 2014
Af Malan Joensen
Chili Klaus: Mit bedste rejsemåltid
Chili Klaus på Skanderborg Festival 2014.
Arkivfoto: Niels Henrik Dam
Chilieksperten fortæller om en færøsk middag med lammekølle i øl.
Vi er vant til at se Chili Klaus, med det borgerlige navn Claus Pilgaard, i diverse chilismagningsvideoer, hvor forskellige folk som Bubber og Preben Kristensen smager på de særdeles stærke sager.
Når Chili Klaus i Politikens ”Rejseminder” bliver bedt om at udpege sit bedste rejsemåltid, er det dog ikke chili, der har domineret oplevelsen.
- Mit bedste feriemåltid fik jeg på Færøerne, som jo er fårenes land. På restaurant Áarstova i Tórshavn fik jeg en lammekølle, som havde ligget i øl i 10 timer. Den var helt fantastisk. Et godt måltid kræver en samklang mellem ens mentale tilstand og det sted, hvor man er, fortæller Chili Klaus til avisen.