Jim Lyngvild slår fast: Det er ikke derfor, jeg gør det
Kreativiteten vil ingen ende tage for multikunstneren Jim Lyngvild, 45.
Derfor så han det også som en spændende og sjov opgave, der blev stillet foran ham, da han sammen med sin samarbejdspartner Trine Jepsen var til møde på Rosenholm Slot på Djursland.
Det er nemlig ældgamle og smukke slot Rosenholm, som designeren vil kaste sin kærlighed over og forhåbentlig være med til at fremtidssikre, fortæller Jim Lyngvild til BILLED-BLADET.
- En af mine rigtig gode venner, Boris Rosenkrantz, som er direktør for Rosenholm Slot, spurgte mig, om jeg ville hjælpe med at kysse Tornerose til live. Og i kraft af navnet (Rosenkrantz, red.) tænkte vi ”Skal vi ikke tænke i roser?”, lyder det fra Jim Lyngvild.
På den måde kom idéen med Nordeuropas største rosenpark til live, og forhåbentlig kan de – forhåbentlig med frivilliges og fondes hjælp – gøre en realitet ud af drømmen.
Jim Lyngvild: Ikke derfor, jeg gør det
Men hvor Jim Lyngvild og Trine Jepsen i sommer gik efter at købe Harridslevgaard Slot, er det ikke planen med dette slot, slår han fast.
Da Rosenholm Slot er lagt ind i en fond, kan Jim Lyngvild og Trine Jepsen nemlig slet ikke købe slottet.
Det er altså ikke fordi, han gerne vil købe et slot, at han igen giver sig i kast med så stort og flot et projekt.
- Men for mig har det aldrig været nødvendigt at eje et slot. Det handler udelukkende om at fortælle danmarkshistorie. Gøre en forskel for turisme og kulturhistorie, slår Jim Lyngvild fast.
- Vi må ikke glemme alle de smukke gamle slotte og herregårde, som vi i Danmark står på skuldrene af.
Han drømmer om at kunne skabe en smuk turistattraktion, som både vil kunne fremtidssikre slottet og vil kunne give noget godt til lokalmiljøet.
- Der skal en redningsaktion til, men vi har desværre ikke en pengetank. Jeg håber selvfølgelig på, at rigtig mange frivillige melder sig til. Det absolut vigtigste er jo, at lokalområdet har gang i caféerne og butikkerne, og det håber vi jo, at vi også kan bidrage til, siger Jim Lyngvild.
- Vi begynder med at lave en udstilling til sommer nede i kælderen. Måske bliver det også noget om roser eller om slottets historie. Vi håber dermed at få lidt penge i kassen, så næste spadestik kan tages. Vi sår et frø, og selv den største rose er startet med det mindste frø, afslutter Jim Lyngvild med et smil i stemmen til BILLED-BLADET.