12. jun. 2024
Af Pelle Rigtrup

Efter 131 uger: Nu er det slut for Viktor Axelsen

Viktor Axelsen.
Viktor Axelsen.
Foto: Ida Marie Odgaard/Ritzau Scanpix
Så gik den ikke længere for badmintonstjernen Viktor Axelsen, der har mistet en ganske fornem titel.

Viktor Axelsen har i mange år været Danmarks bedste badmintonspiller, og siden 1. december 2021 har han også kunnet bryste sig af titlen som verdens bedste herresingle.

Den placering har han haft i imponerende 131 uger, men alting har som bekendt en ende, og nu er det slut for den 30-årige fynbo.

Det internationale badmintonforbund har således opdateret verdensranglisten, og her fremgår det, at Viktor Axelsen er blevet henvist til andenpladsen.

Han er blevet overhalet af den 28-årige kineser Shi Yuqi, som har haft et forrygende forår med mange store sejre. Senest vandt han i søndags Super 1000-turneringen Indonesia Open efter en sejr over en anden dansker, Anders Antonsen, i finalen.

Shi Yuqi.
Shi Yuqi.
Foto: Wang Zhao/AFP/Ritzau Scanpix

En skadesplaget sæson

Viktor Axelsen vandt Indonesia Open i både 2021, 2022 og 2023, men i år var han slet ikke med.

En skade betød, at danskeren måtte melde fra til turneringen, og netop skader har været en afgørende faktor for, at Axelsen ikke har kunnet spille op til sit bedste.

Til Indonesia Open var det anklen, der drillede, mens han tidligere har kæmpet med en fodskade i flere måneder.

Med 131 uger var Viktor Axelsen tæt på at slå rekorden som den spiller med længst tid i træk på verdensranglisten, men han formåede altså ikke at overgå Lee Chong Wei fra Malaysia, der lå nummer et 138 uger i træk.

Læs mere om: