23. jul. 2023
Af Laura Dalgård Hansen

Flot beløb! Så meget tjener Tour de France-vinderen

Jonas Vingegaard
Jonas Vingegaard
Foto: Ritzau Scanpix
Jonas Vingegaard kan se frem mod at vinde Tour de France for anden gang i karrieren, og med sejren følger der en flot pengepræmie.

Årets Tour de France var end ikke en uge gammel, da Jonas Vingegaard kørte sig i den gule førertrøje, som lige siden har tilhørt danskeren.

På tirsdagens enkeltstart og onsdagens kongeetape cementerede han, at han er den stærkeste rytter i feltet, og søndag ankommer Jonas Vingegaard til Paris iført netop den gule trøje.

Her venter der en kæmpe hyldest af danskeren, som kan se frem mod at vinde verdens største cykelløb for andet år i træk og for anden gang i karrieren. Med sejren følger der naturligvis en flot pengepræmie, og ifølge Feltet.dk er beløbet det samme, som det han vandt sidste år: Nemlig 500.000 euro.

Der er tradition for, at vinderen deler pengene med både de øvrige ryttere på holdet og staben bag, som alle har været med til at hjælpe ham frem mod sejren.

Det er ikke kun den samlede vinder af Tour de France, som vinder penge for sin indsats. Samlet set uddeles der ifølge Feltet.dk i år pengepræmier for 3.308.200 euro. Det svarer til lidt over 17 millioner danske kroner.

Blandt modtagerne af de mange penge er de 20 bedste ryttere i klassementet, og så er der også penge til blandt andre vinderne af den prikkede, grønne og hvide trøje.

Årets etapevindere får også del i pengepræmien, ligesom der for eksempel undervejs også uddeles penge til de personer, som juryen kårer som ugens bedste hjælperytter.

Læs mere om: