18. jun. 2024
Af Louise Rømer

Her er endnu to fanebærere

Tobias Thorning Jørgensen og Katrine Kristensen
Tobias Thorning Jørgensen og Katrine Kristensen
Foto: Greger Overvad
Når de Paralympiske Lege begynder den 28. august er det to dressurryttere, der skal bære det danske flag.

Den 28. august samles verdens bedste para-atleter i Paris. Champs-Elysees danner rammen om åbningsceremonien for de Paralympiske Lege, og som altid skal hvert land stille med udvalgte fanebærere.

Under et storstilet arrangement hos Bestseller i Aarhus blev OL- og PL-fanebærerne afsløret tirsdag eftermiddag.

Og det er intet mindre end to dressurryttere, der får lov til at bære Dannebrog.

Nemlig Katrine Kristensen, der er regerende danmarksmester og verdensmester med hesten Quater, og kollegaen Tobias Thorning Jørgensen, som er VM- og OL-guldvinder,

– I Katrine Kristensen og Tobias Thorning Jørgensen har vi fundet to paralympiske fanebærere, der ikke blot repræsenterer det allerhøjeste sportslige niveau, men mindst lige så vigtigt demonstrerer de værdier, vi som dansk PL-delegation ønsker at stå for. Begge tager til Paris som forsvarende verdensmestre, og Tobias er tilmeld både paralympisk mester og europamester, så vi kan tillade os at drømme stort på deres vegne.

Men jeg ved også, at sportslig succes til PL ikke er det eneste mål for Tobias og Katrine. De er stolte over at kunne bruge platformen til at inspirere og motivere mennesker med handicap til at udfordre og udvikle sig selv i idrætten, siger Nicklas Bjaaland, der er DIF’s PL-chef de mission ifølge Dansk Ride Forbund.

Læs mere om: