12. jun. 2024
Af Pelle Rigtrup

Mikkel Hansens nummer bliver fredet - men der er en særlig undtagelse

Mikkel Hansen.
Mikkel Hansen.
Foto: Søren Jul Lamberth
Aalborg Håndbold har valgt at frede Mikkel Hansens trøjenummer, men der er to, som har mulighed for en dag at få håndboldspillerens nummer 24.

Mikkel Hansen har haft en storslået håndboldkarriere, hvor han har vundet et hav af store titler i nogle af verdens største klubber samt vundet alt, hvad der er værd at vinde med landsholdet.

Den 36-årige bagspillers karriere synger dog på sidste vers. For nyligt spillede han sin sidste klubkamp, da Aalborg Håndbold tabte Champions League-finalen til Barcelona, og efter sommerens OL er det også endegyldigt slut på landsholdet.

At det er en af historiens bedste håndboldspillere, der takker af, er der ingen tvivl om - og det markerer Aalborg Håndbold også med en helt speciel gestus.

I forbindelse med Mikkel Hansens sidste klubkamp annoncerede klubbens direktør, Jan Larsen, at nummer 24 fremover vil være fredet i Aalborg Håndbold.

Trøjenummeret har i mange år været synonym med Mikkel Hansen, som både har båret det for klub- og landshold.

En særlig undtagelse

Selvom Mikkel Hansens nummer nu er fredet, er det ikke helt udelukket, at der fremover vil være en spiller, som får lov til at bære det ikoniske nummer.

Der er nemlig en særlig undtagelse, der gør det muligt at hive nummeret frem igen - men det er kun to udvalgte, som har chancen for at overtage det ikoniske nummer.

- De eneste to, der kan få lov til at spille i nummer 24, er hans to sønner, Eddie Max og Vince, fortæller direktøren ifølge TV 2 SPORT.

Mikkel Hansen med sin ældste søn, Eddie Max, og hustruen, Stephanie Gundelach.
Mikkel Hansen med sin ældste søn, Eddie Max, og hustruen, Stephanie Gundelach.
Foto: Jesper Sunesen

Mikkel Hansens sønner er henholdsvis fem og tre år, så det bliver ikke lige i den nærmeste fremtid, at de overtager farmands trøje.

Læs mere om: