18. jul. 2024
Af Simone Løvstad Kristensen

René Holten Poulsen blev vraget af forbund: Nu har han kvalificeret sig til OL på egen hånd

René Holten Poulsen
René Holten Poulsen
Foto: Ida Guldbæk Arentsen/Ritzau Scanpix
Den 35-årige kajakroer René Holten Poulsen har kæmpet sig til en OL-plads, selvom han blev vraget af sit forbund, der ikke troede på ham.

Den danske kajakroer René Holten Poulsen blev i 2022 smidt ud af ro-forbundet, Dansk Kano og Kajak Forbund. Landstræneren vurderede, at det ikke var realistisk for den tidligere verdensmester at kvalificere sig til OL.

Men det har René Holten Poulsen modbevist.

Han har nemlig på egen hånd kvalificeret sig til OL.

Kajakroeren var torsdag morgen i "Go' morgen Danmark", hvor han satte ord på, hvilken betydning det har haft for ham at blive vraget.

- Jeg blev rimelig rasende og enormt ked af det, siger han i programmet.

Men han lod sig ikke slå ud af den nedslående melding og tog sagen i egen hånd. Det skulle dog gøres helt uden støtte fra forbundet, som normalt er afgørende for atleter.

Det har betydet, at han selv skulle stå for økonomi og træning, da han ikke længere havde adgang til forbundets faciliteter og trænere.

Da han tilbage i maj kvalificerede sig til OL ved et stævne i Ungarn, valgte forbundet alligevel at give en økonomisk håndsrækning frem mod legene i Paris, fortæller han.

Og det er en beslutning, som glæder den 35-årige kajakroer, der sætter stor pris på støtten.

OL i Paris bliver René Holten Poulsens fjerde OL i rækken, men det bliver også hans sidste. Han har nemlig meldt ud, at han stopper karrieren efter OL.

Læs mere om: