18. sep. 2024
Af Majken Munk

Stor sorg for de danske håndboldherrer: Nikolaj Jacobsen sætter ord på dødsfaldet

Nikolaj Jacobsen
Nikolaj Jacobsen
Foto: Kaspar Wenstrup
Den mangeårige holdleder for de danske håndboldherrer Kai Johannsen er død efter kort tids sygdom. Landstræner Nikolaj Jacobsen sætter ord på dødsfaldet.

Den mangeårige holdleder for de danske håndboldherrer Kai Johannsen er død natten til 17. september.

Det skriver Dansk Håndbold i en pressemeddelelse.

Han er død efter kort tids sygdom. Han blev 64 år.

Kai Johannsen har siden 2006 været en vellidt holdleder og fast del af Håndboldherrerne, hvor han havde styr på et væld af praktiske opgaver, og så havde han en stor aktie i deres sociale liv.

Mange vil formentlig huske, da håndboldherrerne i Paris vandt OL-guld, havde assistenttræner Henrik Kronborg Kai Johannsens ansigt på en trøje, som han stolt viste frem på holdbilledet.

Holdlederen var nemlig nødsaget til at melde afbud til slutrunden som følge af sygdom.

PARIS 2024 - håndbold herrelandsholdet slog Tyskland i OL-finalen og  vandt OL-guld i Lille ved OL i Paris - Kong Frederik var med til festen
Foto: Kaspar Wenstrup

For Kai Johannsen var en stor del af landsholdet, forklarer landstræner Nikolaj Jacobsen.

- Kai var et helt fantastisk menneske, som har haft en enorm betydning for landsholdet. Han har været med gennem hele dansk herrehåndbolds succesperiode og har haft stor indflydelse på det gode sammenhold og det stærke miljø, der er bygget op på holdet, fortæller landstræner Nikolaj Jacobsen.

Kai Johannsen er pædagoguddannet og havde i mere i 30 år arbejdet på Rønshoved Skolehjem. Han var også tidligere fuldtidsansat ved Dansk Håndbold i en kombineret rolle som holdleder og elitevejleder.

Han har for mange spillere været et holdepunkt.

- Uanset om tingene gik godt eller skidt, kunne man altid regne med godt humør hos Kai, og han havde altid overskud til at hjælpe med det, man havde brug for. Så Kai var et rart holdepunkt, hvor man altid vidste, hvad man fik – godt humør, ekstremt hjælpsom og styr på tingene. Han var guld værd for holdet, fortæller Mads Mensah Larsen.

Dansk Håndbold takker Kai Johannsen for den store mangeårige indsats. Derudover sendes de varmeste tanker til hans familie.

Læs mere om: