Advarer mod trick fra Den store bagedyst: Kan være kemiske stoffer i
I semifinalen på "Den store bagedyst" 2022 bruger en deltager, Klaus Andersen, et alternativt materiale til at støbe chokolade i.
I stedet for klassiske forme lavet af fødevareegnede materialer, har han i løbet af afsnittet brugt kabelbakker til at støbe chokoladen i.
Det gjorde han for til sidst at kunne sætte den støbte chokolade sammen, så den dannede en ramme, der kunne stå rundt om hans kage.
Temaet for semifinaleafsnittet var nemlig blomster, og i én af de tre udfordringer skulle deltagerne komme med deres personlige fortolkning af Vincent van Goghs berømte maleri 'Solsikkerne' - og Klaus' chokoladeramme skulle derfor være så naturtro en billedramme som muligt.
- Det er ikke alt udstyr, man kan finde i bagebutikker, så jeg har simpelthen været i byggemarkedet, siger Klaus Andersen i afsnittet og konkluderer:
- Efter en tur i opvaskeren fungerer de fint.
Fødevarestyrelsen advarer
Nu advarer Fødevarestyrelsen dog mod, at man på samme måde som Klaus bruger byggematerialer, når man arbejder med fødevarer.
'Tagrender, kabelskinner og andre produkter, som normalt ikke bliver brugt i et køkken, men i byggebranchen, er sjældent egnede til at lave mad med, skriver Fødevarestyrelsen på Twitter
Kemiske stoffer
Materialer fra byggebranchen kan indeholde kemiske stoffer, som kan smitte af på kagerne.
Derfor bør man ifølge Fødevarestyrelsen udelukkende bruge redskaber, der er egnet til madlavning, når man går i køkkenet.
'Så slip fantasien løs i køkkenet! Men lad tagrender være tagrender,' lyder rådet fra styrelsen.