Unge Emil fra Den store bagedyst: Sådan forberedte jeg mig
17-årige Emil Obel Pedersen imponerer gang på gang med sit bagværk i "Den store bagedyst" på DR1. Men den yngste deltager nogensinde er absolut ikke kommet sovende til sin bagesucces.
- Jeg har øvet og øvet mig rigtig meget, siger Emil, som har fulgt ivrigt med i bagedysten, siden den blev sendt første gang, da han var 11 år.
En drøm er gået i opfyldelse
- Det har været en drøm at få lov til at være med i "Den store bagedyst". Jeg har set alle programmerne mange gange. I december lagde DR alle sæsoner op, og da så jeg alle sæsonerne én gang til. Jeg blev et helt opslagsværk, fortæller han.
Med sin unge alder har Emil haft færre år at bage i end årets øvrige deltagere, så han knoklede på hjemme i Lyngby for at få mere erfaring.
- Mens de andre tog på skiferie, blev jeg hjemme i vinterferien for blandt andet at bage rugbrød, macarons og øve chokoladetemperering. Jeg havde lavet en hel liste, jeg skulle igennem, fortæller Emil.
Bagte til klokken to om natten
Under optagelserne boede han nærmest i køkkenet.
- Jeg stod op klokken syv, spiste morgenmad og gik i gang med at bage. Så bagte jeg helt frem til klokken to om natten, hvor jeg var nødt til at få noget søvn, fortæller Emil, der er taknemmelig for forældrenes støtte.
- Jeg var meget velforberedt. Det gør mig tryg at vide, at jeg har øvet mig nok til, at jeg tror på det, fastslår det unge bagetalent.