26. jul. 2020
Af Emilie Jepsen

Vejrvært Søren Jacobsen fortæller: Her er min sommer-livret

https://imgix.billedbladet.dk/media/article/20180130_nsk896.jpg
Foto: Niels Aage Skovbo
Sommer er fantastisk, især når det kommer til det kulinariske. Vejrvært Søren Jacobsen har nogle særlige ting, der bare smager bedre under den varme danske sol.

Selvom den typiske jule-ret, andesteg, er vejrværten Søren Jacobsens favoritspise, så kan sommeren også noget.

- Skal jeg udpege en lækkerbidsken fra det danske sommerkøkken, så må det være en sprødstegt, hel rødspætte med danske kartofler og persillesovs. Derefter jordbær med fløde. Min far sagde ofte: ”Øl er godt, bare det er godt øl”. Sådan er det vel hele vejen igennem. Jeg elsker også et godt glas vin, og espresso og grappa er en af mine favoritkombinationer, fortæller vejrværten.

Ændrede ferieplaner

I næste uge er Søren på Samsø med DR for at fortælle om vejret efter TV-Avisen hver aften. Mon ikke der kan nydes lidt rødspætte og en god øl der?

Ellers kan det sikkert findes, når Søren og familien hiver stikket ud og drager på ferie sammen.

- Min kone og jeg, plus vores børn, svigerbørn og børnebørn skulle alle have været samlet til fest og oplevelse i Qaqortoq i Sydgrønland i to uger henover sankthans – det måtte vi med enorm ærgrelse aflyse på grund af corona-situationen. Lige nu tænker vi noget med kajak på Gudenåen – en sviptur til Norge og en uges sejlferie til Bornholm.

Læs mere om: