Vidste du det? Det er overraskende, hvem der står bag maden i Matador
I ”Berømte måltider” har Adam Price og Frederikke Legaard sat sig for at genskabe ikoniske retter fra ”Matador”.
De gransker sindet for at huske bare nogle af mange forskellige retter, der blev serveret i serien.
Heldigvis får de assistance fra to, der kender serien helt ind til benet.
Nemlig chefrekvisitør Magnus Magnusson og rekvisitør Leif Axel Kjeldsen.
De kan også løfte sløret for, hvem der egentlig lavede al den mad, der er blevet brugt i ”Matador”.
For selv om seerne med deres egen øjne følger eksempelvis Laura, Katrine eller en helt tredje i køkkenet, var det ikke skuespillerne, der stod for madlavningen.
Der var nemlig klare regler for, hvem der lavede hvad.
- Hvis vi skulle lave meget, meget fint mad til Varnæs, så lavede chefen ude på Restaurantskolen det. Det var ikke kun et fad. Det var fire-fem fade af det samme, fortæller Magnus Magnusson, der var chefrekvisitør på ”Matador” og uddyber:
- Hvis det så skulle være lidt enklere var det både kantinen (på Nordisk Film red.) og vi lavede det selv.
Når der var tale om det, der for eksempel blev serveret på Jernbanecaféen, var det rekvisitørerne, der måtte i gang ved kødgryderne.
- Vi havde et lille kogeapparat på scenen, og der stod jeg så og lavede pulversovs især til Fede. Stakkels Fede, som skulle spise flæskesteg klokken syv om morgen med brun sovs og kartofler, fortæller Leif Axel Kjeldsen, der var rekvisitør og senere klipper på ”Matador”.
”Berømte måltider: Matador” kan ses torsdage klokken 20.00 på DR1 eller på DR TV.