Hjemme hos Peter Ingemann: Her finder jeg ro
”Så riv dog det hele ned, og byg et nyt hus.”
Den kommentar har Peter Ingemann og konen Trine tit lagt ører til, efter de købte huset ned til Julsø. Men de overvejede aldrig at vælte hele det gule murstenshus fra 1967. I stedet kastede de sig ud i en totalrenovering, som startede i januar 2019.
Peter Ingemann tvivler på sig selv
Der er ikke noget at sige til, at terrassen er blevet bred. For udsigten over Julsø er ubeskrivelig smuk. Det er også derfor, at familien har valgt ikke at sætte gardiner for de enorme vinduer i køkken og stue.
- Så må vi leve med, at passagererne på Himmelbjergsbådene kan kigge op på os en gang imellem, smiler Peter, som har lavet biografien "Elsk Afgrunden".
Her fortæller han åbent om sine mange oplevelser gennem sit arbejde. Om møder med højst usædvanlige mennesker. Og de mere jordnære. Og om besøg til fjerne verdensdele og den danske vestkyst. Men han fortæller også om sin egen personlige frygt for ikke at være god nok, når han går på skærmen.
Tvivlen på sig selv har han altid haft. Til gengæld var der ikke en flig af tvivl, da han og Trine så det gule hus ved Julsø første gang. Parret slog faktisk til mindre end en uge efter. Det skulle nemlig gå stærkt.
Fik nedslag på 200.000 kr.
- Huset havde ellers stået til salg i tre år, men pludselig stod der tre købere, så vi skulle reagere hurtigt. Og det er jeg altså god til. Vi fik håndværkere til at se på det med det samme, og i løbet af en aften havde jeg sendt alle papirerne til banken, så jeg næste dag kunne ringe til mægleren med vores bud. Jeg sagde til hende: "Det kan godt være, du har to andre hold på hånden, men vi kan slå til nu.”
Måske kommer Peters talent for en hurtig handel fra mere end otte år som vært på "Hammerslag". Eller måske er det arvet fra hans far, der med sin næse for en god forretning blandt andet opførte feriecentre. Uanset hvad, fik de huset. Med et nedslag på 200.000 kroner blev det deres for 5,3 millioner. Prisen er selvfølgelig en helt anden, når de engang gør den samlede regning op. For der er pumpet store summer i det projekt. Spørger man Peter, hvad de har lavet på huset, siden de overtog, er det korte svar: – Alt.
Respekt for husets 60'er-stil
- Faktisk er det kun de gule ydervægge og spærene, der stadig står, siger Peter, som dog også har valgt at efterlade andre detaljer af respekt for huset. For eksempel har de sat alle de gamle, brune døre i stand i stedet for at erstatte dem med nye hvide. Og husets 60’er-stil har i det hele taget været med, hver gang de skulle træffe nye beslutninger under ombygningen. Som da parret stod hos Svane Køkkenet og skulle forklare deres ønsker.
- Jeg tænker brede skjorte-flipper og Austin Powers, som Peter sagde i forretningen. Og sådan kan man også beskrive en køkkendrøm.
I dag har de i hvert fald et smukt gråt køkken med rene linjer og en blodrød bagvæg.
Udmattende at sætte hus i stand
Når man sætter i stand som Ingemann-familien, så følger der mange beslutninger. Og selv om det er Trine, der tager de fleste, så har det været en udmattende periode for alle.
- Da vi så huset, var vi ikke i tvivl om, at vi havde mod på at kaste os ud i det projekt. Men når man så står midt i det, kan det altså godt være hårdt. For eksempel når jeg skal ud og lave nye optagelser på knallerten, og jeg ved, at Trine går hjemme og kæmper med at sætte tingene op, og der ringer en VVS-mand.
- Hver gang man skal tage en beslutning, koster det jo. Hvad snakker vi om denne gang? 10.000 eller 100.000? Det piner jo mit jydehjerte, griner Peter, som måtte kæmpe for at få en fagmand til at komme og lægge fliser i indkørslen.
- Jeg hader at komme hjem til en slagmark hver dag.
Ro og skønhed tæller
Til sidst blev han så desperat, at han sendte en bedende mail til brolæggeren:
”Skal jeg lægge mig på knæ for at få dig til at lægge mine fliser?”
”Det ville da klæde dig”, lød svaret. Og det varede ikke længe, før Peter havde sendt et foto, hvor han lå i den lovede position med hænderne foldet i inderlig bøn. Det er ikke kun på tv, Peter bruger humor og en snert af vanvid. Og det er heller ikke kun på skærmen, han er vært. Under denne ombygning har han fem gange grillet pølser og budt velkommen til rejsegilde.
Blodrød væg og udsigt til Gudenåen
Peter og Trine havde ikke forestillet sig at ende i et hus med en blodrød køkkenvæg og udsigt til Gudenåen, da de for et par år siden begyndte at tale om at flytte fra Ry. Egentligt ønskede de bare at rykke lidt længere ud på landet efter at have boet i et parcelhuskvarter siden 2008.
For ham er det ikke bare skønheden ved udsigten, der tæller. Det er også roen. For det er ingen hemmelighed, at Peter havde en opvækst præget af kaos på grund af sin fars periodevise druk. Ligesom det ikke er en hemmelighed, at Peter lever i et vist kaos, hver gang han går på arbejde, hvor alt kan ske foran kameraerne.
- Som barn fandt jeg ro, når jeg gik og gravede et hul i jorden eller sad på badebroen og fiskede. Nu har jeg på en måde fået min fiskebro igen.
Se billeder fra familiens smukke hjem i toppen af denne artikel.