Karen-Helene Hjorth kæmper for pigers rettigheder
Den 11. oktober var FN’s internationale pigedag, og den markerede Plan Danmark med et stort ”Støt Pigerne”-projekt.
Bygninger i pink
Fra kl. 18 blev otte markante bygningsværker og monumenter lyst lop i pink for at kaste lys på det, dagen handlede om: at sætte fokus på pigers rettigheder.
De oplyste bygninger var: Tivoli, Dansk Industri, Børstårnet, Det Kongelige Teater, Den lille havfrue, Randers Regnskov, Udenrigsministeriet og Kulturtårnet på Knippelsbro.
Hvert andet sekund bliver en pige under 18 år gift bort – det svarer til 15 millioner om året. Flere end 63 millioner piger mangler i skolen. Det er nogle af de tal, som Plan Danmark vil bringe frem i lyset.
Flere af Plan Danmarks ambassadører tog opstilling foran de oplyste bygninger for at markere deres støtte.
Plan-datter i Kenya
TV-værten, Karen-Helene Hjorth, der er Planfadder for en lille pige i Kenya, var én af dem.
Sammen med sin fireårige datter Anna-Klara stod hun foran Industrien Hus i København.
Efterfølgende mødte BILLED-BLADET Karen-Helene Hjorth.
- Jeg har selv en datter, der bliver fem år lige om lidt. Dels er det her en vanvittig vigtig sag at støtte, og dels vil jeg gerne have, at min datter skal vide, det ikke er alle børn, der er så privilegerede, som hun er.
- Og det er så vigtigt, at der er fokus på, at pigerne skal have mulighed for at gå i skole og uddanne sig. Jeg har jo selv en datter, der skal i skole næste år.
Karen-Helene Hjorth har en Plan-datter i Kenya.
- Ja, Viola, og hende vil jeg gerne besøge på et tidspunkt – og jeg skal naturligvis have Anna-Klara med.
Besøgte statsministeren
I forbindelse med den internationale pigedag havde Plan Danmark fået 19-årige Maisha og 17-årige Farjana fra Bangladesh til Danmark.
De var med til at sætte fokus på de millioner af piger, der krænkes og diskrimineres hver eneste dag på grund af deres køn.
Maisha og Farjana kommer fra et land, hvor flere end halvdelen af mindreårige piger giftes bort, inden de fylder 18 år, og piger får sjældent lov til at bestemme over deres eget liv.
De to piger overtog om morgenen stolen hos ligestillingsminister Karen Ellemann-Jensen og styrede hendes profil på Twitter og Facebook.
De holdt foredrag på skoler og var også en tur i statsministeriet for at besøge Lars Løkke Rasmussen.
For Karen-Helene Hjorth var det en dag, hvor hun til en forandring var foran mikrofonen for at fortælle om sin egen holdning for at være med til at sætte fokus på – og forhåbentlig forandre - den virkelighed mange piger i verden lever med.
Se video fra Plan her