Gemmer muligvis på godt nyt: Alex Høgh Andersen og Magnus Haugaard forklarer deres valg
Hvad sker der, når din bedste ven bliver kærester med din mor?
Det er grundlæggende det, som tv-serien ”Kald mig far” handler om.
Alex Høgh Andersen spiller den betænksomme Emil, hvis mor Helle, spillet af Ellen Hillingsø, bliver kærester med Emils bedste ven og kompagnon Viktor, spillet af Magnus Haugaard.
Idéen til serien kom Alex Høgh Andersen og Magnus Haugaard på under en festlig aften, og efterfølgende arbejdede de ihærdigt på at forvandle idéen til en serie.
”Kald mig far” slutter måske lidt atypisk i forhold til, hvad tv-seere kunne forvente.
Endelig presses Emil til at give udtryk for, hvad han virkelig føler.
- Det er jo en serie, der handler om to bedste venner, hvor den ene bliver kærester med den andens mor. Det er på et meget konkret plan. Men på et mere abstrakt plan har vi gerne villet lave en serie om det, vi med et populært ord har valgt at kalde hensynsbetændelse. Den der fornemmelse for, at man tror, man gør sine omgivelser en tjeneste ved ikke at give udtryk for sine egne følelser og grænser. Det er det ikke nødvendigvis. I hvert fald ikke sådan en grad som Emil har hensynsbetændelse. Så det har været opgaven at have den karakter, som ikke er i stand til at sætte grænser, og så presse ham fra alle vinkler både med Viktor og Helle, men også hans kærlighedsliv med Karla for at se, hvor meget der skal til, før han får sagt fra, fortæller Magnus Haugaard.
- Ja, det er en test i, hvor meget kan vi presse det her menneske. Og netop benytte os af et velkendt ordsprog, som er, at det skal gøre lidt ondt på karaktererne, før det er sjovt, fortæller Alex Høgh Andersen.
Det kan i slutningen virke som om Emil faktisk har forstået, at han er nødt til at sætte grænser, men så ender han alligevel med at få en lang næse. Og det er en ret sjov måde at slutte på, mener de to idémænd.
- Der er noget grundlæggende sjovt over karakterer, som ikke rigtigt lærer noget. Det kender jeg personligt, at man føler, man er en del af en større udvikling, og så kan der gå 15 år og så kigger man sig i spejlet og opdager, at man har lavet den samme fejl igen, fortæller Magnus Haugaard.
- Det har måske også noget at gøre med, at et helt klar budskab og en løftet pegefinger simpelthen er så kedeligt, fordi det heller ikke er særligt menneskeligt, fortæller Alex Høgh Andersen og erkender:
- Og så tror jeg også, at det var fordi, der var en mulighed for at vi skulle lave en sæson to.
De to gode venner håber nemlig på, at de kan få lov at lave mere ”Kald mig far”.
- Lad os sige det sådan her; Vi vil meget gerne lave mere, fordi det har været en fornøjelse. Nu må vi se, for der skal simpelthen ske så meget, og der er kalendere, der skal gå op. Nu er det også et stykke tid siden, vi optog. Hvis den går godt, er det bare det mest fantastiske i hele verdenen, og så håber vi på, at vi kan lave en sæson to. Jeg er også der, hvor jeg er pisseglad for det, vi har fået lov til.
- Jeg kan da kun tilskrive mig alt, hvad du siger. Det kunne man godt gå og håbe og drømme om, men det er jo noget, der ligger ude i fremtiden. Der er da et eller andet stykke papir derude, hvor der står tanker om en sæson to, følger Magnus Haugaard op.