Der blev serveret ”Regentkage” til dronning Margrethes gallataffel: Se billederne og få opskriften her
Der var diademer, smykker og flotte kjoler en masse, da dronning Margrethe inviterede til gallataffel på Christiansborg Slot den 11. september i anledning af 50-års regeringsjubilæet.
Menuen til gallataflet var særligt udvalgt og bestod af:
Forret:
- Timbale af færøske kammuslinger
- Dansk jomfruhummer
- Græskarsauce med ingefær
Hovedret:
- Moskusokse fra Grønland
- Tartelet med grøntsager
- Sauce med kvan og saltede ramsløgsknopper
Dessert:
- Regentkage
- Grøntsager og frugter fra Fredensborg Slotshave
Men hvad er en ”Regentkage”? Og hvordan ser den ud?
Kongehuset har efter gallataflet delt billeder af den fine kage, som er blevet udviklet af Odense Marcipan i anledning af jubilæet.
Smagt til af dronning Margrethe
Kongehuset skriver således om ”Regentkagen”:
”Desserten blev leveret af Kongelig Hofleverandør Odense Marcipan, som i anledning af regeringsjubilæet har udviklet og tildelt dessertopskriften til Majestæten. Opskriften på Regentkagen er blevet til i samarbejde mellem konditor hos Odense Marcipan Maria Myhre-Mikkelsen og køkkenchef i H.M. Dronningens Hofstat Lars Schandorff, og galladesserten er smagt til af Dronningen.
Odense Marcipan har desuden udviklet en opskrift på en vaniljemousse-dessert med makronbund, karamel, knas og kompot, der er en simplere opskrift, inspireret af Regentkagen.”
Her er opskriften
Kongehuset har delt opskriften på ”Regentkagen”, og du kan finde den ved at klikke lige her.