Det har vi aldrig oplevet før: Prinsesse Marie steger græshopper til pressen
Det er ikke sket før, at en kongelig har lavet mad til pressens udsendte på en officiel arbejdsopgave, men det var altså lige præcis det, BILLED-BLADETs udsendte oplevede i en cambodjansk landsby i dag.
Prinsesse Marie aflagde besøg i en landsby i provinsen Takeo, hvor hun som protektor for Folkekirkens Nødhjælp nærstuderede en række landbrug inden for opdræt af græshopper.
Prinsesse Marie sørgede for frokosten
Da det var frokosttid, fik prinsesse Marie til opgave at stege de proteinrige og velsmagende græshopper i en sydende frituregryde.
Man må sige, at prinsessen leverede varen, da hun lavede frokosten, som blandt andre BILLED-BLADETs udsendte og de øvrige journalister og fotografer i den danske delegation skulle spise.
Prinsessen var entusiastisk i det udendørs køkken, hvor hun efter friture-delen af madlavningen sørgede for, at de sprøde græshopper blev krydret med citrongræs og fik en gang chili på toppen.
Alle hoppede af begejstring
De af prinsessen tilberedte græshopper smagte bare fantastisk.
Det var alle ved frokostbordet i landsbyen i Takeo enige om, og der blev da også taget rigeligt for sig af retterne, hvilket glædede dagens kongelige kok.