Prinsesse Marie i stort interview: Det lærer jeg mine børn
I mange, mange år har prinsesse Marie gået forrest i bekæmpelse af hungersnød, og længe har en af hendes hjertesager været kampen imod madspild.
Både med tanke på hungersnød, men også klimabelastningen, der er i overproduktion af mad.
Tidligere i år blev hun protektor for foreningen Stop Spild Af Mad.
Giver gode vaner videre til Athena og Henrik
I oktoberudgaven af helsemagasinet Naturli fortæller hun, at hun i hjemmet i Washington D.C. prøver at lære sine børn, komtesse Athena, 12, og grev Henrik, 15, hvad hun egentligt synes, skal på alle skoleskemaer: Hvor maden kommer fra, og hvordan man bruger madrester og producerer så lidt madspild som muligt.
– Selv om mine børn ikke har så stor interesse for at lave mad, gør jeg meget ud af at fortælle, hvad jeg gør, hvordan jeg opbevarer tingene, og hvad der kan genbruges på forskellige måder. Det er vigtigt for mig at lære dem så meget som muligt, så de forhåbentligt tager de gode vaner med sig, fortæller prinsesse Marie.
Hun siger, hun ikke er en god kok, men hun inddrager børnene i den daglige madlavning.
Særligt Athena synes, det er sjovt at lave stødt frugt om til smoothies.