3. jul. 2024
Af Maria Hoang

Rejer, moskusokse og rensdyr: Kong Frederik og dronning Mary nød grønlandsk menu med lokale råvarer

Kong Frederik og dronning Mary.
Kong Frederik og dronning Mary.
Foto: Ida Marie Odgaard/Ritzau Scanpix
Da kongeparret var til reception i Kulturhuset Taseralik i Sisimut, blev deres ganer forkælet med en menu, der var lavet af lokale råvarer.

Kong Frederik og dronning Mary havde et tætpakket program foran sig, da de på fjerdedagen for deres besøg i Grønland gæstede Sisimut, der er Grønlands næststørste by.

Og uden mad og drikke duer heltene ikke, så naturligvis skulle kongeparret også spise mellem de mange programpunkter.

Da de klokken 13:20 tirsdag deltog i en reception i Kulturhuset Taseralik, blev de ifølge det grønlandske medie Sermitsiaq budt på grønlandsk mad lavet af lokale råvarer.

– Alt maden er lokal. Rejerne, krabberne, stenbiderne, moskusokse og rensdyr er her fra. Selv salaten er her fra, og rugbrødet er fra konditoren J-S. Vi har besluttet at bruge alt, hvad der kommer fra vores by, fortæller kok Malik Mathiassen om maden til Sermitsiaq.

Kongeparret var til en stående reception, så al maden var fingervenlig, hvilket står i kontrast til dengang, Malik Mathiassen lavede mad til dronning Margrethe, da hun gæstede Sisimut tilbage i 2015. Dengang sad de spisende ned.

Læs mere om: