11. sep. 2022
Af Sofie Nymand

Tarteletter til gallataffel: Her er den utraditionelle menu fra dronningens regeringsjubilæum

Dronning Margrethe 
Dronning Margrethe
Foto: Hanne Juul
Der var delikate overraskelser på menuen, da dronning Margrethe inviterede til gallataffel på Christiansborg Slot.

Mens mange forbinder tarteletter med hverdagsmad eller en solid julefrokostspise, så har den populære ret nu også fundet vej til det kongelige gallataffel.

Søndag aften afholdt dronning Margrethe taffel på Christiansborg Slot i anledningen af sit 50-års regeringsjubilæum, og her strømmede det til med forventningsfulde gæster i gallarober.

Da de festklædte gæster havde fundet deres pladser, ventede en overraskende menu.

En menu, der også bød på lækkerier fra hele rigsfællesskabet.

Se menuen her:

Forret:

  • Timbale af færøske kammuslinger
  • Dansk jomfruhummer
  • Græskarsauce med ingefær

Hovedret:

  • Moskusokse fra Grønland
  • Tartelet med grøntsager
  • Sauce med kvan og saltede ramsløgsknopper

Dessert:

  • Regentkage
  • Grøntsager og frugter fra Fredensborg Slotshave

Læs mere om: