1. sep. 2022
Af Marianne Singer

Til storslået festmiddag: Se, hvilke lækkerier der stod klar til kronprinsesse Mary

Kronprinsesse Mary ved ankomst til Glyptoteket onsdag aften. 
Kronprinsesse Mary ved ankomst til Glyptoteket onsdag aften.
Foto: Martin Juul
Kronprinsesse Mary fik sammen med de mange andre fornemme gæster ved festmiddagen på Glyptoteket serveret en udsøgt menu, der får munden til at løbe i vand.

Kronprinsesse Mary uddelte onsdag aften Carlsbergfondets Forskningspriser 2022 på Glyptoteket, og i den anledning var hun også inviteret til en dejlig middag i den smukke Festsal.

Det var to internationale fyrtårne inden for naturvidenskab og humaniora: iskerneforsker og fysiker Dorthe Dahl-Jensen og semiotiker og idéhistoriker Frederik Stjernfelt, der var de stolte modtagere af Carlsbergfondets Forskningspriser 2022.

Udsøgt menu

Til middagen fik kronprinsesse Mary og de andre fornemme gæster serveret følgende lækkerier:

Forret

Saltet sletvar med rå agurk og blegselleri samt muslingejus med havesyre og persilleolie

Hovedret

Rødtungefilet farseret med jomfruhummer og let røget bakskuld samt Beurre blanc sauce med purløg og rogn

Dessert

Yoghurtmousse med ristede piemonte hasselnødder og saltet karamelcreme samt en kompot af røde aroma-æbler

https://imgix.billedbladet.dk/udvalg_forskningsprisen22_00270.png
Kronprinsesse Mary under middagen på Glyptoteket.
Foto: Martin Juul

Enestående indsats

Priserne blev givet til forskerne for deres enestående forskningsindsats, der blandt meget andet har flyttet viden om henholdsvis fortidens klima og ytringsfrihedens historie markant.

Med oppe på scenen var også uddannelses- og forskningsminister Jesper Petersen, præsident for Videnskabernes Selskab, Marie Louise Nosch, og Carlsbergfondets bestyrelsesforkvinde Majken Schultz på Ny Carlsberg Glyptotek.

Læs mere om: