Til storslået festmiddag: Se, hvilke lækkerier der stod klar til kronprinsesse Mary
Kronprinsesse Mary uddelte onsdag aften Carlsbergfondets Forskningspriser 2022 på Glyptoteket, og i den anledning var hun også inviteret til en dejlig middag i den smukke Festsal.
Det var to internationale fyrtårne inden for naturvidenskab og humaniora: iskerneforsker og fysiker Dorthe Dahl-Jensen og semiotiker og idéhistoriker Frederik Stjernfelt, der var de stolte modtagere af Carlsbergfondets Forskningspriser 2022.
Udsøgt menu
Til middagen fik kronprinsesse Mary og de andre fornemme gæster serveret følgende lækkerier:
Forret
Saltet sletvar med rå agurk og blegselleri samt muslingejus med havesyre og persilleolie
Hovedret
Rødtungefilet farseret med jomfruhummer og let røget bakskuld samt Beurre blanc sauce med purløg og rogn
Dessert
Yoghurtmousse med ristede piemonte hasselnødder og saltet karamelcreme samt en kompot af røde aroma-æbler
Enestående indsats
Priserne blev givet til forskerne for deres enestående forskningsindsats, der blandt meget andet har flyttet viden om henholdsvis fortidens klima og ytringsfrihedens historie markant.
Med oppe på scenen var også uddannelses- og forskningsminister Jesper Petersen, præsident for Videnskabernes Selskab, Marie Louise Nosch, og Carlsbergfondets bestyrelsesforkvinde Majken Schultz på Ny Carlsberg Glyptotek.