Udviklet i samarbejde med dronning Margrethe: Det er der i den specielle regentkage
Spørgsmål og svar har tidligere været bragt i BILLED-BLADET.
Kære kongelige brevkasse
Jeg læste forleden, at der i forbindelse med dronning Margrethes jubilæum blev serveret en "regentkage". Hvad er det, og hvad består den af?
Lilian C.
Kære Lilian C.
Regentkagen, der blev serveret som dessert under gallataflet på Christiansborg Slot den 11. september 2022 i anledning af dronning Margrethes 50-års regeringsjubilæum, består af en mousse af vanilje og mascarpone, mandelknas, karamelcreme og kvædekompot på en makronbund, som er pyntet med fondant-margueritter samt hvid og gul chokolade. Kagen blev udviklet af konditor Maria Myhre-Mikkelsen fra Kongelig Hofleverandør Odense Marcipan i samarbejde med dronningen og hendes køkkenchef. Margueritterne er selvsagt en reference til jubilaren, som af familien og nære venner kaldes "Daisy". Opskriften på Regentkagen findes fortsat på kongehusets hjemmeside - læs mere her.
Venligst
Jon Bloch Skipper
Har du et spørgsmål af royal karakter, du gerne vil have opklaret? Så kan du sende det ind til BILLED-BLADETs kongelige brevkasse, der er en fast del af Danmarks royale ugeblad.
Hver uge svarer historiker og royalekspert Jon Bloch Skipper på interessante spørgsmål om kongehuset, kongefamilier i ind- og udland samt mange andre spændende aspekter af den royale verden igennem historien.
Jon er forfatter til flere bøger om og med de kongelige, herunder "Tre søstre: samtaler mellem dronning Margrethe, prinsesse Benedikte og dronning Anne-Marie" (2008).
Send dit spørgsmål på mail til jon@billed-bladet.dk eller på post til BILLED-BLADET, postbox 602, 0877 København C. Mærk kuverten "Kongelig brevkasse".