12. feb. 2017
Af af Lisbeth Grube

BADEHOTELLET: Fies rebelske søster følte sig godt modtaget

https://imgix.billedbladet.dk/media/article/172070.jpg
Foto: TV 2/ Mike Kollöffel
19-årige Mia Helene Højgaard, som spiller Fies søster Ane i ”Badehotellet”, blev modtaget med åbne arme af de andre skuespillere.

Mia Helene Højgaard er i den grad også blevet taget godt imod af sin TV-familie.

– Den første dag, vi skulle til læseprøve, var skuespillerne virkelig glade for at se hinanden og krammede, mens jeg stod dér som en lille mus. Jeg kiggede bare på de her store navne, jeg havde set på TV og film. Men alle kom hen og spurgte, hvad jeg lavede, og jeg skulle sidde ved siden af Bodil Jørgensen, som helt naturligt lagde en arm om mig og var så sød, fortæller Mia til BILLED-BLADET.

Tog mig under sine vinger

- Rosalinde Mynster tog mig under sine vinger og lærte mig op i badehoteluniverset. Jeg følte mig meget velkommen. Det betyder alt, når man er den nye og nogle gange føler, man står lidt i vejen, understreger Mia .

Hun var kort med i første sæson af ”Badehotellet”, hvor hun som Fies lillesøster fortalte deres far alt. Og efter to sæsoner på standby fik hun opkaldet om, at Ane skulle være med igen. Nu som rebelsk teenager, der laver rav i den på hotellet og bliver betaget af nogle mænd og omvendt.

VIDEO: Nyd det glade gensyn på Badehotellet

Klar til mere skuespil

For tre år siden var hun med i filmen ”Kapgang”, og det var her, casteren spottede hende til rollen i ”Badehotellet”.

– Nu er jeg blevet virkelig betaget af skuespilverdenen og overvejer at søge ind på musicalakademiet eller skuespillerskolen. Efter min studentereksamen tager jeg et sabbatår, hvor jeg dygtiggør mig. Måske læser hos en skuespiller, fortæller den unge fynbo.

Mia Helene Højgaard går i 3.g på Sct. Knuds Gymnasium i Odense.

Læs mere om: