Prins Joachim til landskamp
- Der var nærmest landskampsstemning ved bordene, fortalte prins Joachim glad.
Men han måtte se det danske kokkelandshold tabe til vores broderfolk på den anden side af Øresund.
Dejlig menu
Den venskabelige landskamp foregik på Hotel Crowne Plaza, hvor et par hundrede inviterede gæster havde taget plads ved bordene i hotellets ball room for at indtage en dejlig tre-retters menu.
Ved bordene blev gæsterne præsenteret for de to landes fortolkning af helleflynder, som forret. Kalvefilet til hoevdret - og en chokoladedessert med kefir og fløde.
Ved bordene gik snakken lystigt og prinsen var meget begejstret for arrangementet. Han har tidligere overværet en kokkelandskamp mellem Tyskland og Danmark.
- Det vi har oplevet i dag, er morgendagens stjernekokke og selv om det er en konkurrence, handler det også om at danne netværk på tværs af Øresund. Vi bliver her præsenteret for de bedste kokke og for de bedste råvarer, sagde prinsen, som blandt andet havde formanden for den danske afdeling af Bocuse D'or, Ritt Bjerregaard til bords og de to fik rig lejliged til at tale om mad.
Desserten blev afgørende
Under middagen var deltagerne delt i deres smag - og rygterne ville vide, at svenskernes forret faldt bedst ud. Til gengæld mente andre, at danskernes hovedret var bedst. Og så måtte det nødvendigvis blive desserten, som blev afgørende.
- Det er fantastisk at se hvordan holdet arbeder sammen og fremtiden for dansk gastronomi ser lovende ud, sagde prins Joachim inden han efter fire timer sagde farvel og tak for mad.