9. nov. 2018
Af Trine Larsen

VIDEO: Dronning Margrethe fortæller om sin store passion

Dronning Margrethe er i fuld gang med forberedelserne til den kommende juleballet Nøddeknækkeren i Tivoli, som får premiere 23. november.

Ballet er én af dronningens store passioner, og dronningen har for flere år siden taget passionen et skridt videre og kastet sig ud i udfordringen med at lave kostumer og scenografi til balletforestillinger.

Således er dronningen nu for fjerde gang med i processen omkring at skabe juleballetten "Nøddeknækkeren", som er blevet set af mere end 100.000 i Tivoli, men dronningen har også haft en finger med i spillet med 11 andre forestillinger på Pantomime-teatret, så hun er rutineret.

Men under pressemødet for nyligt fortalte dronningen ikke alene om de kunstneriske udfordringer og glæden ved at være en del af et kunstnerisk team.

Majestæten afslørede også, at hun selv har danset ballet for at forstå genren bedre og få et bedre indblik i det, som fascinerer hende.

I videoen her kan du se, dronningen fortælle hvor god hun var som ballet-danser, og hvor hun egentlig har fået sin livslange interesse fra.

På en sød og sjov måde, så man ikke er i tvivl om, at her er dronningen på slap line, og her føler hun sig hjemme.

BILLED-BLADET bringer i denne uge en stor reportage fra mødet med dronningen og Tivoli-balletten, og i BILLED-BLADET kan du læse hele interviewet med majestæten, der også fortæller, hvor og med hvem hun skal fejre jul. Den første jul siden prins Henriks død.

https://imgix.billedbladet.dk/bb45-2018.jpg
https://imgix.billedbladet.dk/tv45-2018.jpg

Læs mere om: