Bag med bagedyst-Jon: Her er hans bedste julekage
Juledag, den 25. december, er Jon Edlund tilbage i bageteltet i en festlig udgave af ”Den store jule- og nytårsbagedyst” på DR1.
Inden det går løs med tryllerierne, kan du varme op ved at bage én af Jons julefavoritter.
- Det er en opskrift på en superlækker krydret julekage, vi altid plejer at bage herhjemme, fortæller 25-årige Jon Edlund, som har en svensk far.
Blød og julet peberkage (svensk pepparkaka)
Du skal bruge:
100 g smør
2,5 dl brun farinsukker
2 store æg
1,5 dl creme fraiche eller yoghurt
3 dl hvedemel
1 spsk kanel
1 tsk stødt nelliker
1 tsk stødt ingefær
1,5 tsk bagepulver
1) Pisk smør og farinsukker sammen i en stor skål.
2) Tilsæt 1 æg ad gangen, og pisk det hurtigt sammen.
3) Bland cremefraichen eller yoghurten i dejen, og sigt melet i til sidst. Brug en dejskraber til at vende dejen sammen.
5) Bland krydderier og bagepulver i og hæld dejen i en smurt form.
6) Skal bages midt i ovnen v. 175 grader i ca. 35-40 minutter.
TIPS: Du kan bruge en almindelig springform eller en sjov form, som kan give kagen et flot mønster. Men husk at smøre formen inden og drys evt. med en lille smule mel – så du er sikker på kagen kommer ud af formen!