Husker du Helle Virkners nytårspunch?
Året er 1952. Nytåret står for døren. Man skriver stadig navneord med store bogstaver, og BILLED-BLADET har fået en ung Helle Virkner til at stille op i festtøj med opskriften på en billig nytårspunch til bladet.
Spiritus er dyrt at købe, men Helle Virkner lover, at hendes punch vil blive lige så populær i de danske hjem som i hendes familie – ikke fordi den er billig, men fordi den er god.
Punchen, der mest af alt minder om gløgg, er meget almindelig at drikke nytårsaften i stedet for champagne.
Opskrift på Helle Virkners nytårspunch med 1952- priser:
2 flasker rødvin til 5,50 kroner flasken
1 portvinsglas akvavit
2 dl melis
1 strøget kaffeske kardemomme
1 hel stang kanel
6 hele nelliker
1 pomeransskal
100 gram mandler
50 gram rosiner
2 dl vand
Ingredienserne – undtagen akvavitten og rødvinen – kommes i det kogende vand. Rødvinen gemmes til sidst, og når den er hældt i, står det hele over ilden, til det er lige ved at koge. Så tages gryden af, akvavitten hældes i, og den færdige punch skal serveres rygende varm.
Godt nytår!