2. nov. 2020
Af Ulrik Ulriksen

Aldrig sket før: Frederik stolt af noget helt specielt

Kronprins Frederik
Kronprins Frederik
Foto: Martin Høien
For kronprins Frederik var det en stor oplevelse at deltage i en helt særlig konference i København. For første gang nogensinde åbnede Frederik et virtuelt erhvervsfremstød.

Kronprins Frederik har her til morgen for første gang nogensinde deltaget et virtuelt erhvervsfremstød.

Som spydspids i erhvervsfremstødet til Holland, holdt kronprinsen en fremragende åbningstale fra Industriens Hus i København, hvor han kaldte det virtuelle møde mellem Danmark og Holland for en særlig og meget spændende begivenhed.

Kronprins Frederik var meget stolt

- Jeg er meget stolt over, at det bliver kaldt” Royal digital business conference”, sagde kronprinsen blandt andet og udtrykte ærgrelse over, at han og kronprinsessen i første omgang måtte aflyse deres besøg til Holland i forbindelse med det fysiske erhvervsfremstød, som blev ramt af corona-forhindringerne.

Kronprins Frederik i Industriens Hus
Kronprins Frederik i Industriens Hus
Foto: Martin Høien

Mary og Frederik havde glædet sig

- Kronprinsessen og jeg havde glædet os, lød det fra Frederik, som rundede talen af med en opfordring til alle i disse tider med corona-problemer og digital mødeaktivitet på flere niveauer af det internationale samfund.

Talte om Hollands kongepar

- Lad os få det bedste ud af det, sagde en veloplagt kronprins Frederik, som undervejs i sin tale også nævnte det nære forhold mellem det danske og hollandske kongehus.

Kronprinsen talte begejstret om Hollands kong Willem-Alexander og dronning Maxima, som var på statsbesøg til Danmark i 2015.

Et besøg der blandt andet havde fokus på den grønne fremtid for kloden.

Dejlig dag på Samsø

Mary og Frederik og Willem-Alexander og Maxima havde i 2015 en fantastisk dag med udflugt til Samsø, hvor der var fokus på økologi og meget andet vigtigt i forhold til miljø og klima.

Netop grøn energi og bæredygtighed var væsentlige temaer under det dansk-hollandske møde mandag med kronprins Frederik som spydspids for det danske erhvervsliv.

Læs mere om: