Badehotellet: 10 sjove replikker fra hr. Weyse
TV 2’s ”Badehotellet” er fyldt med sjove, skarpe og velleverede replikker.
Mange af dem kommer fra Edward Weyse, spillet af Jens Jacob Tychsen, der med sit charmerende væsen har vundet seernes hjerter gennem alle sæsonerne af ”Badehotellet”.
Vi har samlet 10 af hr. Weyse sjove guldkorn lige her:
– Der var ellers mange, der forstod den første gang.
Hr. Weyse til betjenten, der fortæller, at han har set Weyses film ”Solstrejf og pigehjerter” tre gange.
– Men er jeg i stand til at fremstille en mand, der er så gennemført selvoptaget?
Da hr. Weyse overvejer, om han skal sige ja til rollen som Ole Jastrau i en filmatisering af ”Hærværk”.
– Vi kan lige så godt se det i øjnene, Helene. Vi må immigrere til Argentina.
Da de andre på hotellet finder ud af, at hr. Weyse er far til Helenes børn.
– Personer, jeg overhovedet ikke kender, ringer hjem privat til mig for at fortælle, de har opkaldt deres undulat efter mig.
Sagt til de andre gæster på hotellet efter en af hr. Weyses store filmsucceser.
– Du ved, at jeg er svag. Let at lokke. Uden rygrad, når det kommer til kvinder, der er så smukke som dig.
Da Helene prøver at forføre ham til at få et barn mere.
– Fårene er endelig holdt op med at bræge inde i dagligstuen.
Da hr. Weyses ærkefjende Sophus Poulsen og Weyses eks-kone Bette stopper med at synge og spille.
– Der fik han vist lige øje på en berømt skuespiller, hva’?
Da Weyse ser sin søn Severin for første gang, og den lille dreng smiler til ham.
– Det var pænt af Dem at komme helt herover for at skælde ud.
Til instruktøren Gerhard Flügelhorn, som kritiserer Weyses tidligere filmroller.
– Undskyld, jeg siger det, kontorchef, men hvorfor var det, de lagde maleriet på hylden? De var så fredelig sidste år.
Da hr. Aurland med alvorlig mine fortæller om den spirende krise i Tyskland.
– Det kan jeg godt sige dig, Helene – næste gang telefonen ringer med en filmrolle, så siger jeg altså nej. Jeg skal aldrig mere lade mig lokke med smiger og penge. Aldrig.
Sagt kort tid inden instruktøren Gerhard Flügelhorn ringer og tilbyder ham en rolle…
Badehotellet
Badehotellet er en dansk drama/komedie-serie. I de første seks sæsoner af Badehotellet tegnes et billede af Danmark i årene op til 2. verdenskrig og fra sæson 7 med besættelsen af Danmark.
Badehotellet har formået at samle over 1,9 millioner seere.
Bag Badehotellet
Serien udspiller sig primært på Andersens Badehotel, et fiktivt badehotel ved Vesterhavet i Jylland, men faktisk er den optaget i Risbystudierne ved Albertslund på Sjælland. De fleste af udendørsscenerne er dog optaget ved Vesterhavet i Svinkløv, Slettestrand og Grønnestrand i Nordjylland.
De første mange sæsoner blev serien sendt på TV 2 kl. 20 søndag aften. Senere sæsoner er rykket til mandag samme tidspunkt.
Badehotellet er skabt af manuskriptforfatterne Stig Thorsboe og Hanna Lundblad. Den er instrueret af Hans Fabian Wullenweber og Jesper W. Nielsen og produceret af Michael Bille Frandsen.
Sæson 1 af Badehotellet
Sommeren 1928 er begyndt i det nordligste Jylland, hvor Andersens Badehotel ligger som en perle i de sandede klitter. Her kan de rige stamgæster boltre sig, mens personalet knokler for at få alt til at spille.
Det er dog ikke en god start på sommeren, grosserer Madsen får. Da han og familien er på vej til deres årlige ferie i det nordjyske, kører han tre høns ned, som viser sig at tilhøre hotellets nabosøn Morten. En tilsyneladende ”mindre” episode, men uheldet med de tre høns skal vise sig at være startskuddet til en lang kamp mellem de to stædige alfahanner, som kommer til at ændre begges liv for altid.
Badehotellet drives med hård hånd af den usympatiske Julius Andersen, mens han søde hustru Molly passer på pigerne i køkkenet. Julius har fundet ud af, at han kan lure gennem nøglehullet, når de kvindelige gæster går i bad. Desværre er han så optaget af den nøgne badende grossererdatter, at han ikke opdager, han får fat i kontakten på hotellets ny indlagte elektricitet. Det voldsomme stød er hotelejer Julius Andersens endeligt, og hustruen Molly overtager driften og alle de økonomiske udfordringer, der følger med.
Molly får hjælp af sine flittige piger, der arbejder på hotellet. Den nye pige Fie kan tage fat, men i begyndelsen huer hendes gåpåmod ikke den lidt spidse stuepige Otilia. Men stuepigerne står sammen, og Otilia ender med at sætte pris på Fies arbejdsomhed.
Kærligheden spirer på det lille hotel. Også den forbudte slags. Den gifte kvindebedårer og skuespiller Edward Weyse forelsker sig i den seriøse og sundhedsfanatiske Helene, som er gift med kontorchef Aurland. Over sommeren begynder deres romance at blomstre, og en affære tager sin begyndelse.
En anden forbudt kærlighed i datidens Danmark var den, der fandt sted mellem to af samme køn. Det ses da den unge grev Ditmar besøger hotellet i sin ferie, hvor han ikke kan få fred fra sin mandlige plageånd, der bliver ved at afpresse ham med billeder af en hed episode mellem de to. Under et skænderi mellem dem falder plageånden så uheldigt, at han dør, og den unge grev Ditmar flygter fra stedet. Da den afdøde mand bliver fundet, er grosserer Madsen overbevist om, at nabosønnen Morten er gerningsmanden, og han angiver ham til politiet.
Det er ikke kun gæsterne, der oplever den spirende kærlighed. Stuepigen Fie falder for nabosønnen Morten, men hvad nu hvor han er anklaget for mord?
Sæson 2 af Badehotellet
Vi skriver sommeren 1929, og stamgæsterne har igen indtaget deres sædvanlige værelser på Andersens Badehotel ved Vesterhavet. Men det er ikke alt, der ynder fred og idyl i det nordjyske.
Fies kærlighed, nabosønnen Morten har været på flugt, siden grosserer Madsen over for politiet anklagede ham for mord. Den eneste, der kan hjælpe, er grossererdatteren Amanda, som overtaler sin far til at trække anklagerne tilbage, hvis hun lader sig forlove med den unge grev Ditmar.
To nye gæster tjekker ind på hotellet. De unge fyre, arkitekten Max Berggren og reklametegneren Philip Dupont, har både charme og rejsegrammofon med på Andersens Badehotel. Mødet med Max og Philip vækker følelser for Amanda og grev Ditmar, som hver især indleder en ferieflirt med venneparret.
Fru Helene Aurland bliver gravid med hr. Weyses barn, og for at dække over sin utroskab beslutter hun sig for at forføre sin mand. Hun må til sidst stoppe sit skuespil og bekende kulør over for hr. Aurland, der får at vide, at barnet ikke er hans.
Sommeren er heller ikke let for fru Fjeldsø, som får brev om, at hendes søn Adam har giftet sig med hr. Weyses ekskone Sibylle, er flyttet til Uppsala og vil konvertere til jødedommen for sin nye hustrus skyld.
Hr. Madsen øjner en god forretning og køber stort ind af amerikanske aktier – og det gør ham til en af de rigeste mænd i Danmark. Men glæden er kortvarig, da Wall Street-krakket er en realitet.
Sæson 3 af Badehotellet
Vi er nået til sommeren 1930, og krisen efter Wall Street-krakket i Amerika breder sig til Europa. Det er blandt andre gået ud over grosserer Madsen, som er gået fallit efter børskrakket i USA. Han lever af de penge, som svigersønnen grev Ditmar tjener på den jord, som Madsen forærede ham. Grossereren lever, som han gjorde, før han gik fallit, men pengene hænger ikke på træerne, så han er nødsaget til at pantsætte fruens smykker, hvilket bestemt ikke huer den bestemte fru Therese.
Hr. Weyses begejstring daler, da han finder ud af, at fru Aurland og hans kærlighedsbarn skal hedde Severin efter kontorchef Aurlands far. Helene ser Edwards frustration, og hun lader ham vælge mellemnavnet, og valget falder på Charles efter hans egen far. Kontorchefen må naturligvis ikke finde ud af, at sønnen har fået navn efter hustruens elskers familie, og hun bilder ham ind, at det stammer fra forfatteren Charles Dickens.
Hr. Weyse er ikke alene på hotellet denne sommer, for han har nemlig selskab af den unge og yndige skuespillerelev Kitty Hansen, der skal undervises til et teaterstykke i løbet af sommeren. Fabrikant Frigh taber sit hjerte til den unge elev, og han er klar til at sætte sit ægteskab og familieliv over styr for den unge Kitty.
En vagabond ved navn Valter dukker op på hotellet, og han kommer godt ud af det med Edith. Han vil komme og besøge hende, når hun er hjemme i Ålbæk.
Amanda og Max er nu et par, selvom hun stadig på papiret er gift med grev Ditmar. Det slutter, da hun overtaler Ditmar til skilsmisse, hvis hun holder på hans hemmelighed om hans homoseksualitet, og han ellers hjælper hendes forældre økonomisk.
Krisen kradser omkring det lille hotel. Fies far har været nødt til at sælge sin mølle, men det lysner for ham, da naboens lille husmandssted bliver sat til salg.
En sen aften finder pigerne fra hotellet en nøgen mand liggende i strandkanten. Det viser sig, han er musiker, og pigerne hjælper ham med tøj og mad. Jesper, som han hedder, er en frisk fyr, der endte nøgen i strandkanten, fordi han blev smidt overbord fra en stor båd, hvor han optrådte, fordi han lå med ejerens datter. Den bramfri Jesper får et godt øje til stuepigen Fie.
Da grosserer Madsen i sommeren 1928 kørte Mortens tre høns ned, startede en rivalkamp mellem de to, som stadig er i fuld flor her to år efter. Da Morten finder ud af, at grossereren er ved at starte et nyt byggeprojekt op, beslutter han sig for at investere anonymt i det, så Madsen ikke ved, hvem hans nye pengemand er. Da navnet på den anonyme kilde bliver offentliggjort, er Madsen naturligvis noget overrasket. Han ender med at foreslå Morten, at de slutter fred og udvider samarbejdet. Spørgsmålet er bare, om Madsen har skumle bagtanker med samarbejdet …
Sæson 4 af Badehotellet
Det er nye tider på Andersens Badehotel, da sommeren begynder i 1931. Fru Andersen, der har drevet hotellet efter manden Julius’ død, trækker sig tilbage og flytter ind hos Fies far Peter Andreas og overlader det daglige arbejde til Fie. De nye tider huer især ikke fru Fjeldsø, som synes, badehotellet har udviklet sig til et galehus.
Hr. Weyse har for at få fred fortalt medierne, at han ferier ved Gardasøen. Desværre for ham dukker hans ekskone Bette op på hotellet, præcis fordi alle tror, han er rejst bort. Endnu værre for Hr. Weyse er, at Bette har taget sin nye mand med, Weyses rival Sophus Poulsen. De to underholder ved klaveret, som Weyse plejer, hvilket gør den gode Edward skør. Heldigvis for ham er Sophus Poulsen ekstremt allergisk overfor nødder, og da han ved en fejl spiser en nøddesmåkage, får han så voldsom en allergisk reaktion, at han og hustruen rejser hjem til København.
Fred får Edward Weyse heller ikke fra Helene, som vil have et barn mere, trods hun stadig er gift med kontorchef Aurland. Helene og Edwards utroskab bliver opdaget, da Hjalmar en nat hører Helene sige sin elskers navn i søvne. Hun går til bekendelse, og Hjalmar – praktisk som han er – laver en plan med en række regler for deres videre relation, bl.a. at de alle tre fra nu af skal være dus, og at Helene fremover kan besøge Weyse én gang om ugen (bare ikke torsdag, som er Hjalmars skakaften)
Amanda Madsen vil være selvstændig og selv arbejde, og da hun hjælper Philip Dupont med nogle reklametegninger, øjner de muligheden for et samarbejde.
Grev Ditmar accepterer mere og mere over for sig selv, at han er homoseksuel og sniger sig ud af hotellet om natten for at mødes med Philip. Ditmar fortæller Philip, at han vil informere sin mor om, at han fremover vil følge sine egne drømme frem for at opfylde sine pligter som greve på Frisenholm. Men hans mor sætter en stopper for det og opsøger Philip for at fortælle ham, at Ditmar i stedet er blevet forlovet med sin kusine Mitzi.
Hotellet har fået ny stuepige. Det er Fies lillesøster Ane, som er blevet smidt ud af sin plads hos præsten, fordi hun sneg sig ud for at gå til bal. Strandvaskeren fra sidste år, musikeren Jesper, inviterer Fie til at se en af sine koncerter, men da hun bliver ved med at afvise, gør han kur til lillesøster Ane. Det er lettere at lokke hende, og den eventyrlystne Ane tager hen for at se den friske Jesper Duelund optræde. Desværre har Jesper mere i sinde, og han forfører hende trods hendes unge alder. Ane fortæller grædende, hvad der er sket, til Fie: Hun er gravid.
Hr. Madsen gør, hvad han kan for finde ud af, hvordan Morten tjener penge. Han opdager, at Morten arbejder sammen med spritsmugleren Ernst Bremer, hvilket han vil fortælle til politiet.
Badehotellet er i så store økonomiske problemer, at Fie og Molly er nødt til at sælge det. Hotel Udsigten melder sig som køber, men det huer hverken personale eller gæsterne, at netop det hotel skal overtage deres elskede Andersens badehotel. Hr. Madsen tilbyder at hjælpe økonomisk, men da han kontakter Wolle Iversen, er hotellet allerede blevet solgt. Det viser sig, at det er Morten, som har købt det til Fie.
Sæson 5 af Badehotellet
Stamgæsterne er tilbage på Andersens Badehotel, trods de kriser der lurer i år 1932. Nye gæster tjekker ind, og denne gang er det vekselerer August Molin og hustruen Alma, som er skuespillerinde. Parret kommer “tilfældigvis” forbi det lille badehotel – men i virkeligheden har hr. Molin en bagtanke. Han er flad og har desperat brug for at tjene penge, og derfor vil han overtale hr. Madsen til at købe store mængder træ til et kommende byggeprojekt.
Hr. og fru Frigh ligger i skilsmisse, og de uenige om, hvad der skal ske med Frighs fabrikker. Hr. Frigh vil sælge fabrikken, og den pengebegærlige August Molin øjner en mulighed for at blive involveret.
Til trods for Helene Aurland og Edwards Weyses affære er hun stadig gift med Hjalmar, som agerer far for Weyse og Helenes to sønner. Hr. Weyse træder dog i karakter som far, da Severin bliver bidt af, hvad Hjalmar tror, et insekt. Weyse insisterer på, at det må være et hugormebid, og han kører Helene og den grædende dreng til sygehuset, hvor det rigtigt nok konstateres, at bidet er fra en hugorm.
Fies lillesøster Ane har fået job i en hattebutik hos frøken Duelund, men Ane kommer i problemer, da hun modtager 20.000 fra Jesper Duelunds familie for at bortadoptere datteren Emma. Men hun har en hemmelighed, for hun vælger at beholde den lille pige, der bor hos en dame ved navn Meta, som Ane besøger så ofte hun kan. Jespers familie opdager det og sender Emma på børnehjem til Anes store sorg. Da Jesper finder ud af situationen, går han til sidst med til at hjælpe og bringer barnet tilbage til sin mor.
Senere på efteråret er alle gæsterne igen samlet på hotellet. Her går det op for dem, at Helene Aurland og Edward Weyse er blevet gift, og Helene hedder nu fru Weyse. De andre gæster bliver meget forbavsede, da nyheden om det nye brudepar kommer frem. Stamgæsterne beslutter sig for at overraske parret med en fest, og her annoncerer Hjalmar så for alle, at Severin og Leander er ”et resultat af min tidligere hustrus forhold til hr. Weyse”.
Selvom Hr. og fru Frigh ligger i skilsmisse og er uenige om fabrikkens fremtid, ender de sammen efter en hyggelig aften på hotellet. Da Alice Frigh vågner næste morgen, er Otto død af hjerteproblemer. Inden hans pludselige død når han at underskrive papirerne, der bekræfter salget af hans fabrik. Fru Frigh, der er meget imod at sælge den gamle familievirksomhed, finder efter hans død den underskrevne købsaftale – og brænder den.
Morten og Fie holder med at danse om den varme grød, og de bliver endelig et par. Mortens forretninger går så fremragende, til Madsens bitterhed, at han og Fie flytter til Newcastle. De er ikke de eneste lykkelige par, for Edith og Valter har også fundet sammen. Edith er på den lyserøde sky og kan ikke tale om andet end den mørkhårede kærlighed – til Otilias store irritation.
Sæson 6 af Badehotellet
Seks år er gået, og vi skriver nu sommeren 1939. En del er forandret i mellemtiden, dog ikke stamgæsternes lyst til at sætte hinanden stævne heroppe i den yderste klitrække. Her er man behageligt på afstand af alt det, der sker i den store verden, ikke mindst Tysklands oprustning, krænkelse af nabolande, forfølgelse af anderledestænkende og afskaffelse af demokratiet.
Langt de fleste herhjemme har nok i dagligdagens små problemer og det gælder også på badehotellet, hvor drømme, planer, forelskelser og intriger er i højsædet. Indtil verden udenfor – i hvert fald for nogle af gæsterne – kræver stillingtagen for eller imod.
Fie er rejst med Morten til England, og det er nu Edith, der driver hotellet for en periode, mens fru Andersens besøger sin søn og svigerdatter, som skal nedkomme med en lille.
Fru Frigh har taget sønnen Leslie med til det nordjyske, men han er ikke meget for at holde ferie med hende. Han er vred, da de er uenige om hans rolle på fabrikken, som Alice nu driver videre, indtil sønnen kan tage over. I vrede går Leslie ned til stranden, trods han ikke kan svømme, og da han er ved at drukne, bliver han opdaget af hotellets nye stuepige Nana. Det bliver begyndelsen på en romance mellem de to. Men Nana har allerede en kæreste, Anders, og da hun fortæller ham om Leslie, bliver han vred og jaloux og overfalder manden, som, han tror, er Leslie – men han tager fejl og går i stedet til angreb på en forskrækket hr. Weyse.
Sibylles bror, Robert, der er jøde og på flugt, opsøger fru Fjeldsø på hotellet. Nogle af gæsterne hjælper Robert med at skjule sig, inden han kan rejse videre mod Sverige. Madsens yngste datter Vera hjælper ham, og en spirende kærlighed opstår mellem dem. Politiet leder efter Robert, og han er lige ved at blive opdaget, men Vera redder dagen, da hun bilder betjenten ind, at han er den mystiske forfatter, som skriver under pseudonymet Arve Myhre (selv om det i virkeligheden er hende selv), og de får derfor lov til at tage båden til Sverige.
Otilia, der nu er blevet skolefrøken, vender tilbage til hotellet, men denne gang som gæst. Hun er assistent for den svenske fru Molin, der gerne vil forbedre sine danskkunstskaber inden et teaterstykke. Det er underligt for hende pludselig at være gæst, og hun savner at være en del af de andre stuepigers fællesskab. Derfor vil hun gerne både give en hånd med og drikke kaffe i køkkenet. Fru Andersen foreslår, at de skal spørge Otilia, om hun vil komme tilbage som stuepige året efter.
Fru Andersen leder efter en, der kan overtage hotellet, og Amanda får den idé, at det kan være hende, Philip og Ditmar. Philip skal lave mad, Ditmar skal stå for økonomien, og hun selv skal tage sig af gæsterne. De går med på idéen, og Amanda låner pengene af Ditmar og køber hotellet af Morten.
Sæson 7 af Badehotellet
Sommeren 1940. Der er krig i Europa og Hitlers hære tromler frem og har siden 9. april også besat Danmark.
Det er et år siden, Amanda overtog det nordjyske badehotel med Philip som ny mand i køkkenet. De glæder sig til at byde gæsterne velkommen til en ny munter og behagelig sommersæson. Besættelsesmagten har dog også fået øjet op for det hyggelige hotel, så gæster og personale må sande at ikke engang herude i den yderste klitrække, kan de gemme sig for krigen. De stilles over for valget, om de skal gå samarbejdets vej, eller om de skal sige nej til tyskernes krav og derved risikere, at Amandas første sæson også bliver den sidste.
Gæsterne er bekymrede for, om alting nu også vil være, som det plejer, nu hvor Danmark er besat af tyskerne – og det går fint med at holde problemerne på afstand. Men det hele rykker tæt på, da hr. Weyse og sønnerne Severin og Leander møder to soldater på stranden. Leander stjæler den enes soldaterbog, og hr. og fru Weyse prøver at skaffe sig af med den ved at brænde den, men de får travlt med at slukke ilden, da landbetjenten dukker op og spørger efter den. Det er derfor en noget medtaget soldaterbog, som betjenten får.
På toget på vej til hotellet møder fru Frigh den charmerende hr. Ramsing, og kort tid efter dukker han op på hotellet. Fru Frigh falder for den rige virksomhedsejer, og de to kommer tæt på hinanden. Hr. Ramsing tilbyder at hjælpe fru Frigh med nogle forretninger, og hun giver ham et større pengebeløb, så han kan lægge ud på hendes vegne. Det viser sig dog, at ”hr. Ramsing” er en svindler, da den rigtige hr. Ramsing dukker op med den ubehagelige nyhed om, at fru Frigh er blevet snydt.
Efter episoden med soldaterbogen dukker en tysk løjtnant op på hotellet og beder hr. Weyse om at optræde for de tyske soldater i Skagen. Det vil hr. Weyse bestemt ikke – især fordi han bejler til en rolle i en film af den stærkt anti-tyske instruktør Gerhardt Flügelhorn. Den tyske løjtnant truer dog med at overtage hotellet, hvis ikke Weyse optræder.
Begge Frighs tvillinger, Leslie og Bertha, har lidt knas i kærlighedslivet. Leslie er forlovet, men han er stadig ikke kommet sig over sin forelskelse i stuepigen Nana, og Bertha er faldet for en arbejder fra tobaksfabrikken, som fru Frigh bestemt ikke synes, er et passende parti for sin datter. Kommunisten Jan har det dog svært med, at Bertha kommer fra en rig familie, og flirten stopper. Leslie bryder sin forlovelse, da han finder ud af, at han stadig har en chance hos Nana, og han tager af sted for at opsøge hende.
Sæson 8 af Badehotellet
Det er sommeren 1941. Det er over et år siden, Hitlers tropper besatte Danmark, og et liv med rationeringsmærker, vareknaphed og tyske soldater i gadebilledet er for længst blevet hverdag.
Så da hotellets værtinde Amanda fortæller stamgæsterne, at tyskerne har beslaglagt nabohotellet og nu kun befinder sig en kilometer nede ad stranden, afholder det dem ikke fra at pakke kufferterne og komme, som de plejer.
Som Edward Weyse udtrykker det: ’Hvis bare vi lader som om, de ikke er der, så er de der ikke’. Men så nemt går det ikke. Tyskerne på nabohotellet lader sig på ingen måde overse, for der foregår hemmelige ting derovre, hvilket kræver afspærring og begrænsning af gæsternes adgang til stranden.
Hvis den skal lettes, må der gives indrømmelser den anden vej, så pludselig må det lille hotel tåle, at tyske soldater dukker op og forventer servering. Under et sådant besøg bliver et par af gæsterne uforvarende vidne til en tysk sergents voldsomme afstraffelse af en ung menig.
Men det er heldigvis ikke en sag, man behøver blande sig i. Det er jo et internt tysk anliggende, og der er også en ferie, der skal holdes! I løbet af sæsonen må flere på det lille hotel dog irriterende nok sande, at den berømte danske blande-sig-udenom bliver sværere og sværere at praktisere, når besættelsesmagten står lige uden for døren.
Kilde: TV 2-pressemateriale om ”Badehotellet”.
Rolleliste på Badehotellet:
Amalie Dollerup: Amanda Berggren
Bodil Jørgensen: Molly Andersen
Kristian Halken: Peter Andreas Kjær
Ole Thestrup: Julius Andersen
Lars Ranthe: Georg Madsen
Anne Louise Hassing: Therese Madsen
Rosalinde Mynster: Fie Kjær
Jens-Jacob Tychsen: Edward Weyse
Cecilie Stenspil: Helene Weyse
Peter Hesse Overgaard: Hjalmer Aurland
Anette Støvelbæk: Alice Frigh
Lucia Vinde Dirchsen: Voksne Bertha Frigh
Lue Støvelbæk: Voksne Leslie Frigh
Birthe Neumann: Olga Fjeldsø
Sonja Oppenhagen: Lydia Vetterstrøm
Merete Mærkedahl: Otilia
Ulla Vejby Kristensen: Edith Marie Jensen
Ena Spottag: Martha
Mia Højgaard: Ane Kjær
Laura Kjær: Nana
Sigurd Holmen Le Dous: Philip Dupont
Mads Wille: Grev Ditmar
Andreas Jebro: Claus Villumsen
Rasmus Botoft: Emil Høyer
Alexander Wewer Schøler: Severin, barn
Max Kaysen Høyrup: Leander, barn
Anton Rubtsov: Løjtnant Uwe Kiessling
Juls Serger: Menig Stefan
Morten Hemmingsen: Morten Enevoldsen
Søren Sætter-Lassen: August Molin
Lisa Werlinder: Alma Molin
Troels Malling: Folmer Gregersen
Anna Sophia Dalgsgaard: Emma, barn
Henrik Birch: Arne Kokholm
Mille Lehfeldt: Fanny Fjord
Alberte Blichfeldt: Vera Madsen, barn
Julie Brochorst Andersen: Vera Madsen, voksen
Neel Rønholt: Sibylle
Bjarne Henriksen: Otto Frigh
Lykke Scheuer: Frøken Malling
Martin Buch: Adam Fjeldsø
Peter Gilsfort: Alfred Jensen
Kristian Ibler: Hr. Lindberg
Liva Kristoffersen: Bertha Frigh, barn
Lukas Helt: Leslie Frigh, barn
Michael Hasselflug: Købmand Damgaard
Emma Sehested Høeg: Ella
Waage Sandø: Grev Valdemar
Benedikte Hansen: Grevinde Anne-Grethe
Thure Lindhart: Gerhard Flügelhorn
Ole Lemmeke: Redaktør Preben Bruun
Aske Bang: Jan Larsen
August Lau Lind Andreasen: Wilhelm
Morten Kirkskov: Johan Ramsing
Thomas Levin: Robert
Jens Sætter-Lassen: Jesper Duelund
Lars Bom: Tage Skovgaard
Peter Mygind: Professor Bach-Olsen
Nicolai Dahl Hamilton: Helmuth Fischer
Anders Juul: Max Berggren
Saxo Skovgaard Almlund: Leander, baby
Isak Pagter Rumph: Severin, baby
Jacob Pagter Rumph: Severin, baby
Paul Hüttel: Hans Henrik Ploug
Lisa Bødker Vermehren: Emma, baby
Malene Clante: Meta
Anne Bergfeld: Mitzi
Jesper Asholt: Sagfører Kvist
Andrea Øst Birkkjær: Kitty Hansen
Cyron Melville: Robert Fischer
Simon Stenspil: Valter
Andrea Vagn Jensen: Frøken Duelund
Henrik Koefoed: Uffe Emil Vamming
Elias Munk: Heine
Frederik Martens Frimodt: Leslie, barn
Preben Kristensen: Sophus Poulsen
Nord Finn Augoustakis: Severin, baby
Emil Aaskilde Sølvhøj: Severin, baby
Louise Fribo: Bette
Peter Ganzler: Holger Scharff
Anders Hove: Aage Svendsen
Mette Munk Plum: Gerda Svendsen
Frederic André Linde-Fleron: Leif
Anders Baggesen: Wolle Iversen
Emil Harkjær Christensen: Severin, baby
William Lasse Holst Olesen: Severin, baby
Maico Calvin Schiesewitz: Severin, baby
Anders Heinrichsen: Frederik Hoffmann
Kurt Dreyer: Knud Enevoldsen
Alban Ivan Kjellerup Christensen: Severin, baby
Søren Pilmark: Thorvald Stauning
Peter Gilsfort: Alfred Jensen
Sverrir Gudnason: Ernst Bremer
Anna Nøhr Tolstrup: Jenny
Hanne Windfeld: Regine Damgaard
Lise Baastrup: Dagny Olsen
Martin Greis: Poul Andersen
Kilde: Danskefilm.dk
Alle foto: Mike Kollöffel / TV 2