22. mar. 2021
Af Majken Munk

TV 2 afslører ny fredagsunderholdning: Her har det premiere

Victor Lander er vært på "LEGO Masters"
Victor Lander er vært på "LEGO Masters"
Foto: Henrik Ohsten/ TV 2
Det har allerede haft succes i udlandet, snart kommer der en dansk version af det kreative program med komiker Victor Lander som vært.

Der er meget at glæde sig til, når "LEGO Masters" får danmarkspremiere på TV 2.

Programmet, der handler om kreativitet og skaberglæde, har allerede haft stor succes i udlandet, og nu kommer det for første gang på dansk tv.

Nyt fredagsprogram

TV 2 afslører, at "LEGO Masters" får premiere på TV 2 og TV 2 Play fredag den 16. april.

I ”LEGO Masters” kæmper otte par, der er enormt dygtige til at bygge LEGO, om at kunne kalde sig vindere af ”LEGO Masters” i Danmark.

De otte par kaster sig ud i at skabe fascinerende bygninger og andre skabninger, som de skal kreere på tid med tre millioner LEGO-klodser til rådighed i løbet af de otte programmer.

De par, der løser opgaverne bedst, går videre i konkurrencen, indtil tre par står i finalen.

Komiker er vært

Det er komiker og tidligere ”Stormester”-vinder Victor Lander, der skal være vært på ”LEGO Masters”.

- Vi har alle sammen bygget med LEGO-klodser som børn. Og helt ærligt, hvem ville så ikke ønske, at de var blevet ved? Det her program er en hyldest til de kreative, modige og nørdede mennesker, der ikke bare er blevet ved med at bygge, men har lagt en masse tid og energi i at blive sindssygt gode til det. Og jeg glæder mig helt vildt til, at verden skal møde dem og se, hvad de kan udrette, siger Victor Lander.

Victor Lander har tidligere lavet tv med DR Ramasjang og Ultra, ligesom at han også har deltaget i tredje sæson af "Stormester".

Dommer holder øje

Til at bedømme de otte pars præstationer ud i LEGO-kreationer, er en mand, der absolut er kompetent med de små byggeklodser. Han har siden 1997 designet nogle af de mest ikoniske LEGO-sæt, der findes.

https://imgix.billedbladet.dk/20201205_lego_1601-henrikohnsten.jpg
Søren Dyrhøj er dommer i "LEGO Masters", og nogle af de LEGO-sæt, han står bag, er Dødsstjernen™, Star Destroyer™, NINJAGO® templet, Hogwarts™ Slottet og senest Speed Champions Ferrari og Lamborghini.
Foto: Henrik Ohsten/ TV 2

Dommer i programmet er nemlig Søren Dyrhøj, der er Senior Designer i LEGO koncernen.

- Jeg er superspændt på at se, hvilken talentmasse der er blandt LEGO-byggere i Danmark, og så håber jeg meget, at de kommer til at bygge noget, jeg aldrig har set før. De har i hvert fald alle muligheder for at give den fuld gas med vilde idéer, siger Søren Dyrhøj.

Vinder vild præmie

I Finalen, der sendes fredag den 4. juni på TV 2, vil tre par kæmpe om en meget særlig præmie.

Ikke nok med at de som vindere kan løfte det meget særlige "LEGO Masters"-trofæ, så kan de også se frem til at se sig selv i LEGO-klodser.

For vinderne bliver bygget i LEGO-klodser og udstillet i Miniland i LEGOland i Billund.

Alle tre finalepar får endvidere deres kreationer udstillet i LEGO House.

Læs mere om: