20. dec. 2021
Af Majken Munk

Rosa Kildahl: Derfor er julen i år noget helt særligt

Rosa Kildahl
Rosa Kildahl
Foto: Søren Juul Lamberth
For Rosa Kildahl skal årets juleaften for første gang afholdes sammen med barnebarnet Frida, og det er særligt for hende.

Rosa Kildahl har haft et begivenhedsrigt år.

I sommer fulgte hun med, da svigersønnen Jonas sejrede i Tour de France, hvor han blev nummer to i klassementet.

Netop Jonas og hans kæreste Trine og deres lille datter får Rosa glæden af juleaften.

Jul derhjemme

Det er Rosa Kildahl og manden Carsten, der lægger hus til årets juleaften.

- Jeg skal holde jul derhjemme. Alle vil jo gerne have sine børnebørn til jul, og det vil jeg også. I år kommer min datter Trine og svigersøn Jonas og lille Frida, fortæller Rosa Kildahl til BILLED-BLADET.

Det er altså huset i Glyngøre, der skal danne rammer for Rosa Kildahls første jul med barnebarnet Frida på godt et år.

Nå det hele

Rosa Kildahl elsker julen, derfor får hun tit lagt et lidt for stramt skema juleaften.

- Jeg elsker at gøre klar og forberede alle detaljer og huske på alle tingene. Jeg er også tidsoptimist, for vi kan både nå at få frokost, vi kan nå at få eftermiddagskaffe, vi kan nå at komme i kirke, og vi kan nå at blive sultne igen. Jeg vil gerne putte så meget hygge ind i det, men nogle gange kommer jeg nok til at overgøre det lidt, fortæller hun og fortsætter:

- I år bliver det på lille Fridas præmisser, som er godt et år gammel. Det skal være hende, der har det hyggeligt. Det betyder mest, at det er børnene, der hygger sig. Vi andre har jo også haft juleaftener, som vi kan huske. Det er jo skønt, de får nogle, de kan huske tilbage på, fortæller Rosa Kildahl.

https://imgix.billedbladet.dk/20210723_cfi5535_iartiklen.jpg
Jonas Vingegaard med datteren Frida på armen og en grinende Trine bagved.
Foto: Claus Fisker

Masser af mad

Det er Rosa Kildahl selv, der står bag kødgryderne juleaften.

Menuen består af de helt traditionelle retter, og dem skal der være rigelige mængder af.

- Jeg står for madlavningen, og det vil jeg gerne. Vi skal altid have and og flæskesteg. Så skal vi også have frikadeller og medister. Så er der lidt for alle. Der er jo masser af mad, men så har man det også nemt de andre dage. Der skal bare ikke mangle noget juleaften, fortæller hun.

Læs mere om: