Undrede du dig også? Derfor er kransene i forskellige farver
Fredag er det 50 år siden, dronning Margrethe, prinsesse Benedikte og dronning Anne-Marie mistede deres elskede far kong Frederik 9.
Det blev markeret ved middagstid med en kransenedlæggelse ved kong Frederik 9. og dronning Ingrids gravsted ved Roskilde Domkirke.
Dronning Anne-Marie skulle også have deltaget, men var forhindret, fordi hendes mand kong Konstantin er smittet med coronavirus, og dronning Anne-Marie derfor ikke kan rejse til Danmark.
Der var selvfølgelig sørget for smukke kranse fra alle tre døtre - i hver sin farve.
Da prinsesserne var børn, fik dronning Ingrid den strålende idé at tildele hver af pigerne en farve, og det er den, der går igen i deres kranse.
Farven kom blandt andet til udtryk i børnenes påklædning, der som regel var ens bortset fra de tre forskellige farver.
I et tidligere interview til BILLED-BLADET har dronning Anne-Marie forklaret det således:
"Min ældste søster var blå, Benedikte rød eller lyserød og jeg gul eller grøn. Det, syntes mor, passede til vores natur, og det var helt rigtigt. Margrethe var absolut ikke til lyserødt! Farverne gik igen i vores tandbørster og tandkrus og alt muligt, og da vi blev ældre fik vi også lov til at indrette vores stuer i de farver, vi altid havde haft. Da min ældste søster blev 14, syntes hun, det måtte være på tide at gå klædt lidt anderledes end Benedikte og jeg, så da fik hun noget andet tøj," fortalte dronning Anne-Marie.