5. mar. 2022
Af Marianne Singer

Sker nok ikke lige igen: Mary, Marie og Isabella deler noget af deres mest private

Det er aldrig sket før, at kronprinsesse Mary, prinsesse Marie og prinsesse Isabella sammen med dronningen udstiller så stort et antal private smykker og festkjoler, som lige nu. BILLED-BLADET har samlet nogle af de mest private og fascinerende ting fra de kongelige udstillinger i et stort galleri.

For første gang nogensinde kan danskerne komme helt tæt på både dronning Margrethes, kronprinsesse Marys, prinsesse Isabellas og prinsesse Maries funklende juveler, fornemme ordener og festkjoler.

I flere store udstillinger, der lige nu kan opleves i anledning af dronningens 50-års regeringsjubilæum og kronprinsesse Marys 50-års fødselsdag, kommer man således ind i en fortryllende verden, der normalt ikke er indenfor rækkevidde.

Se de mange fantastiske billeder af dronningen og prinsessernes pragtfulde juveler, kostbare gaver og fine gallakjoler øverst i artiklen

Her kan de ses

De mange private genstande kan ses på følgende udstillinger:

Amalienborgmuseet markerer Kongernes Samling dronningens 50-års regeringsjubilæum med særudstillingen "En dronnings smykkeskrin - 50 år på tronen fortalt i smykker".

Udstillingen vises på Amalienborgmuseet i Christian VIII’s Palæ på Amalienborg til og med den 23. oktober 2022.

det nationalhistoriske museum på Frederiksborg Slot vises særudstillingen "H.K.H. Kronprinsesse Mary 1972-2022", der er blevet til i anledning af kronprinsesse Marys 50-års fødselsdag.

Udstillingen er åben for publikum indtil den den 31. august 2022.

Koldinghus vises særudstillingen "Mary & Kronprinsesserne" i anledning af kronprinsesse Marys 50-års fødselsdag.

Udstillingen kan opleves indtil den 30. december 2022.

M/S Museet for Søfart i Helsingør kan danskerne besøge særudstillingen ”DANNEBROG – Kongeskib i 90 år”.

Jubilæumsudstillingen kan opleves indtil den 21. august 2022 og er lavet i samarbejde med kongehuset og De Danske Kongers Kronologiske Samling.

Læs mere om: