Først til verdens ende: Derfor skal deltagerne afholde rejsefri tid
Konkurrencen spidser til i ”Først til verdens ende”, hvor der fortsat er fire par, der kæmper om at nå først tilbage til Danmark og dermed score præmien på 250.000 kroner.
Men som man kan se i programmet handler det ikke hele tiden om at komme fra A til B.
Den rejsefri tid varierer
Deltagerne skal nemlig også indimellem afholde rejsefri tid.
- Det er ikke fast, hvor meget rejsefri tid de har på hver etape. Men pauserne er som udgangspunkt af en varighed på enten 6, 12 eller 24 timer. De medvirkende ved fra starten af hver etape, hvor meget rejsefri tid der er på den pågældende etape, fortæller Louise Runge, der er producent på Strong Productions, som står bag det populære TV 2-program.
En udmattende tur
Der er flere årsager til, at deltagerne flere gange undervejs skal holde pause fra konkurrencen.
- Fordi programmet jo både er en konkurrence og eventyr, hvor der skal være plads til, at tiden går i stå, er vi nødt til at lægge nogle tvungne pauser ind. Ellers vil der være for stor risiko for, at de medvirkende fræser af sted og hverken har tid til refleksion eller oplevelser undervejs. Det ville desuden være for udmattende. Så det er en måde både at passe på dem og give dem nogle mindeværdige oplevelser. Dertil kommer det, at de jo har et crew med, som heller ikke vil kunne sprinte af sted 24 timer i døgnet. Alle skal have en form for hvile for at kunne klare den hårde tur, det er selv med pauser, siger Louise Runge.
Hvert par rejser sammen med både en fotograf og en tilrettelægger, som sørger for at rejsen rundt i Europa bliver dokumenteret og kan vises på tv.