4. maj. 2022
Af Marianne Singer

Dronningen inviterede indenfor: Danske delikatesser på menuen

Dronning Margrethe og Indiens premierminister Narendra Modi ved ankomsten til den officielle middag. 
Dronning Margrethe og Indiens premierminister Narendra Modi ved ankomsten til den officielle middag.
Foto: Jesper Sunesen
Dronning Margrethe havde sørget for alskens lækkerier, da hun tirsdag aften inviterede på en delikat middag på Amalienborg.

Dronningen havde sørget for en yderst delikat menu med lækre danske indslag, da hun tirsdag aften var vært ved en officiel middag i anledning af Indiens premierminister Narendra Modis besøg i Danmark.

Deriblandt flere slags danske asparges.

Men også det franske og indiske køkken var tilstede i den kongelige menu.

Udsøgte råvarer

Under middagen i Christian VII’s Palæ på Amalienborg blev der, ifølge kongehuset, serveret:

Hvide danske asparges, morkler i morkel essens,
mille feuille og sauce mousseline (vegansk) (en fransk sovs, der minder om Sauce Hollandaise, red.)

Letsprængt poussin "ballotine" (Ballotine er et stykke udbenet kød - i dette tilfælde ung kylling - der fyldes med fars og snøres sammen igen, red.)
Peberrod, Kompot af nye kartofler -cironelle
(kødet saucieres med løvstikke sky)

Timbale af grillet Spidskål og vadouvan (indisk karryblanding, red.)
glaseret selleri og små blomkål "sauce Elisbeth"
Danske grønne asparges

Sauce supreme på selleri og løvstikke

Rabarber barvoise (Bavarois er af fromage-type bestående af crème anglaise tilsat gelatine og blandet med flødeskum, red.)
Med skovmærke (vild plante, som trives i muldet jord i lyse løvskove, red.)

Velsmagende vine

Dertil blev der serveret følgende vine fra dronningens slot i Frankrig, Château de Cayx:

La Cigarelle Du Prince 2019 Cahors

Chateau de Cayx 2016 Cahors Malbec

Læs mere om: