Dronningen inviterede indenfor: Danske delikatesser på menuen
Dronningen havde sørget for en yderst delikat menu med lækre danske indslag, da hun tirsdag aften var vært ved en officiel middag i anledning af Indiens premierminister Narendra Modis besøg i Danmark.
Deriblandt flere slags danske asparges.
Men også det franske og indiske køkken var tilstede i den kongelige menu.
Udsøgte råvarer
Under middagen i Christian VII’s Palæ på Amalienborg blev der, ifølge kongehuset, serveret:
Hvide danske asparges, morkler i morkel essens,
mille feuille og sauce mousseline (vegansk) (en fransk sovs, der minder om Sauce Hollandaise, red.)
Letsprængt poussin "ballotine" (Ballotine er et stykke udbenet kød - i dette tilfælde ung kylling - der fyldes med fars og snøres sammen igen, red.)
Peberrod, Kompot af nye kartofler -cironelle
(kødet saucieres med løvstikke sky)
Timbale af grillet Spidskål og vadouvan (indisk karryblanding, red.)
glaseret selleri og små blomkål "sauce Elisbeth"
Danske grønne asparges
Sauce supreme på selleri og løvstikke
Rabarber barvoise (Bavarois er af fromage-type bestående af crème anglaise tilsat gelatine og blandet med flødeskum, red.)
Med skovmærke (vild plante, som trives i muldet jord i lyse løvskove, red.)
Velsmagende vine
Dertil blev der serveret følgende vine fra dronningens slot i Frankrig, Château de Cayx:
La Cigarelle Du Prince 2019 Cahors
Chateau de Cayx 2016 Cahors Malbec