12. feb. 2023
Af Ulrik Ulriksen

Store udfordringer venter: Kronprins Frederik og prins Joachim skal støtte dronningen

Kronprins Frederik, prins Joachim og dronning Margrethe
Kronprins Frederik, prins Joachim og dronning Margrethe
Foto: Hanne Juul
Der er ingen tvivl om, at de kommende måneder bliver særligt udfordrende for den kongelige familie. Dronningen får i høj grad brug for støtte fra sine to sønner.

Kronprins Frederik har for nylig afløst dronningen, da Majestæten måtte melde afbud til audiens på Christiansborg Slot på grund af rygproblemer.

Den kommende tid kan der komme flere officielle lejligheder, hvor dronning Margrethe får brug for særlig støtte fra den nære familie.

Dronningen skal ifølge kongehusets oplysninger opereres på Rigshospitalet den 22. februar, og derefter venter et længere genoptræningsforløb.

Dronningen får bug for Frederik og Joachims støtte

I den kommende tid får dronningen mere end længe brug for sin indre styrke, og Majestæten får helt sikkert også brug for masser af støtte og opmuntring fra den nære familie anført af kronprins Frederik og kronprinsesse Mary samt prins Joachim og prinsesse Marie.

Rent praktisk kan der i de næste mange uger komme en del aflysninger eller udsættelser af dronningens officielle opgaver, og det kan også tænkes, at især kronprins Frederik afløser dronningen i flere sammenhænge, ligesom det kan tænkes, at prins Joachim skal mere til Danmark og hjælpe til end oprindelig tænkt.

Prins Joachim har dog i denne tid særdeles travlt som Forsvarsattaché ved den danske ambassade i Paris, hvilket han understregede, da han for nylig mødte BILLED-BLADET ved en større begivenhed i Aalborg.

Dermed kan det blive ganske vanskeligt for ham at komme til Danmark, medmindre det er for en kort bemærkning..

Mary og Frederik på vinterferie

Lige nu er kronprinsparret på vinterferie i udlandet, men Frederik og Mary er klar til at støtte dronningen med Majestætens pligter fra den 20. februar, hvor der er officielle opgaver i den royale kalender.

Prins Joachim og prinsesse Marie er også parate til at hjælpe, men de skal sandsynligvis med deres børn holde vinterferie fra den 18. februar – det er således fra den 18. februar, at der ifølge den franske skoleferieplan, er vinterferie for parisiske skoleelever som Joachim og Maries børn Athena og Henrik.

Udfordrende forår i vente

Foråret byder på flere store begivenheder for den kongelige familie og for dronningen især.

Den 16. april fejrer dronning Margrethe sin 83-års fødselsdag, og den 2. maj er der i København officiel ombordstigning på kongeskibet Dannebrog.

Går i land på øgruppen Ertholmene

I juni skal kongeskibet med dronningen ombord af sted på sæsonens første af to sommertogter.

Det første sommertogt indledes den 5. juni i Bornholms Regionskommune.

Efterfølgende besøger det 91-årige kongeskib den 6. juni øgruppen Ertholmene, og dronningen returnerer herefter til Bornholm den 7. juni.

Majestæten og besætningen på kongeskibet Dannebrog sætter kurs mod Nordsjælland og Halsnæs Kommune, som den 9. juni er vært for afslutningen på årets første sommertogt.

Læs mere om: