4. apr. 2023
Af Sofie Nymand

Planen er mere end 20 år gammel: Kongelig udstilling om dronning Margrethes forfædre lader vente på sig

Dronning Margrethe ved Roskilde Domkirke i forbindelse med sit regeringsjubilæum i 2022. 
Dronning Margrethe ved Roskilde Domkirke i forbindelse med sit regeringsjubilæum i 2022.
Foto: Hanne Juul
En udstilling med kongelige genstande, som aldrig har været udstillet før, lader vente på sig.

I Roskilde Domkirke er flere af Danmarks dronninger og konger begravet.

Nu er planen, at de skal vækkes til live i et besøgscenter ved siden af, hvor gæster kan få indsigt i de afdøde konger og dronningers liv, og hvor flere kongelige genstande stilles til skue.

Men udstillingen lader vente på sig lidt endnu.

Det skriver Kosmopol.

Planen, der er mere end 20 år gammel, er, at det nye Roskilde Domkirke Verdensarvscenter skal åbne dørene i 2027, men drivkræfterne bag mangler endnu nødvendige 150 millioner.

Alligevel er udsigterne til udstillingen om dronning Margrethes forfædre kommet et skridt nærmere.

Kongernes Samling, som er organisationen bag Rosenborg Slot, Amalienborgmuseet og Koldinghus, har nemlig indledt et parløb og støtter op om projektet.

- Projektet giver os en helt spændende mulighed for at anvende nogle af de genstande, som knytter sig til den sidste del af kongernes og dronningernes liv og gøre dem relevante i en udstilling, udtaler Thomas C. Thulstrup fra Kongernes Samling i en pressemeddelelse og tilføjer:

- Vi ligger inde med genstande, som aldrig har været udstillet før, men er oplagte at vise i den her kontekst.

Det nye samarbejde med Kongernes Samling får bestyrelsesformanden for fonden bag centret, Morten Langager, til at juble:

- Det er en rigtig, rigtig god nyhed, for det er med til at cementere, at det er et fantastisk, seriøst og ambitiøst projekt, vi er i gang med. I og med, at Kongernes Samling er tilknyttet Kongehuset, får vi adgang til en mængde fascinerende viden og en række helt unikke genstande.

- Der er lang vej igen, adskillige institutioner og mennesker skal mødes om den fælles vision, men denne samarbejdsaftale er et rigtig stort skridt på vejen

Læs mere om: