17. apr. 2023
Af Marianne Singer

Efter fantastisk familiefejring: Nu rejser kronprinsesse Mary til udlandet

Kronprinsesse Mary
Kronprinsesse Mary.
Foto: Birger Storm
Efter søndagens fejring af dronning Margrethes fødselsdag venter der mandag kronprinsesse Mary en travl dag i Italien.

Kronprinsesse Mary nød søndag at se sin svigermor, dronning Margrethe, blive hyldet på på sin 83-års fødselsdag på Amalienborg af tusindvis af danskere.

Mandag venter der så kronprinsesse Mary endnu en storslået dag, når hun rejser til Milano i Italien for at stå i spidsen for et erhvervsfremstød, der skal øge opmærksomheden om dansk design og bæredygtighed for at fremme den danske eksport.

Vækker opsigt

Fremstødet vil helt sikkert vække opsigt i Italien med deltagelse af hele 17 danske virksomheder, der alle deltager i den danske udstilling "This is Denmark", der finder sted i forbindelse med verdens største årlige møbel- og designbegivenhed, Milan Design Week 2023.

Med på endags-turen er også erhvervsminister Morten Bødskov.

Travlt program

Her kan du se kronprinsesse Marys program for dagen:

Klokken 13.50: Kronprinsessen åbner den danske udstilling "This is Denmark" på Alcova. I forbindelse med åbningen vil hun møde de deltagende danske virksomheder.

Klokken 16.00 holder kronprinsessen en åbningstale og deltager i rundbordssamtale under overskriften "New European Bauhaus Project - DESIRE, Designing the Irresistible Circular Society" med deltagelse af ledende tænkere inden for byudvikling og design.

Programmet slutter klokken 20.40 på festlig vis med en middag arrangeret af Creative Denmark med deltagelse af repræsentanter fra Danmark og Italien.

Læs mere om: