18. apr. 2023
Af Malan Joensen

Kongehus melder ud: Prinsesse og farmor deltager i festlighederne på slottet før kong Charles' kroning

Dronning Maxima, kong Willem-Alexander og prinsesse Amalia.
Dronning Maxima, kong Willem-Alexander og prinsesse Amalia.
Arkivfoto: Mega
Kong Charles' kroningsdag nærmer sig med hastige skridt.

Det bliver et royalt brag af de helt store, når kong Charles og dronning Camilla skal fejres for fuld musik i den stort anlagte kroningsweekend i begyndelsen af maj.

Flere og flere oplysninger om de kongelige gæster begynder at tilflyde medierne, og blandt de seneste nyheder på det område er det hollandske kongehus' udmelding af, at prinsesse Catharina-Amalia, ældste datter af kong Willem-Alexander og dronning Maxima, nu også rejser til London for at lykønske kong Charles og dronning Camilla.

Ifølge det hollandske hofs hjemmeside deltager prinsesse Catharina-Amalia fredag 5. maj om aftenen i en reception på Buckingham Palace sammen med sin farmor prinsesse Beatrix, mens det lader til, at forældrene Willem-Alexander og Maxima kun er med til ceremonien lørdag.

"Hans Majestæt Kongen og Hendes Majestæt Dronning Máxima deltager i kroningsceremonien for Deres Majestæter Kong Charles III og Dronning Camilla af Storbritannien i Westminster Abbey i London lørdag den 6. maj. Hendes Kongelige Højhed Prinsesse Beatrix af Holland og Hendes Kongelige Højhed Prinsessen af ​​Orange deltager i receptionen på Buckingham Palace forud for kroningen fredag ​​aften den 5. maj," skriver hoffet på sitet.

Den 19-årige tronfølger Catharina-Amalia studerer til daglig politik, psykologi, jura og økonomi på universitetet i Amsterdam, og hun var i efteråret centrum for en opsigtsvækkende og uhyggelig sag om kidnapningstrusler.

Det medførte, at prinsesse Catharina-Amalia måtte opgive at bo i den studiebolig, hun delte med nogle medstuderende, og igen flytte hjem til sine forældre på slottet Huis Ten Bosch, hvor sikkerheden er større.

Læs mere om: