Medicin mod brystkræft skal hjælpe Mille fra De sjældne danskere: Sådan går behandlingen
10-årige Mille Siefert fra Kalundborg er et nyt ansigt i TV 2-programmet "De sjældne danskere", der med sit vindende væsen viser verden, at der skal mere end en sjælden sygdom til at slå hende ud.
Ingen kender dog udsigterne, såfremt Milles sygdom ikke bliver behandlet, og i forsøget på at bremse væksten af hendes venstre kind har lægerne derfor taget en behandlingsform i brug, der oprindeligt er udviklet til et helt andet formål.
Det fortæller overlæge på Center for Sjældne Sygdomme på Rigshospitalet, Hanne Hove, i aftenens afsnit af ”De sjældne danskere” på TV 2.
Medicinen er udviklet til at behandle brystkræft og er derfor eksperimentel og uprøvet på Milles diagnose, infiltreret Lipomatose Hemifacial Hyperplasi.
– Vi synes, at det er meget vigtigt at få Milles kind til at holde op med at vokse, fordi vi er er bange for, at den vil vokse meget mere i løbet af hendes opvækst. Problemet med Milles udseende, problemet med at synke og måske også, at hun vil komme til at savle, vil blive meget større, når kinden bliver stor, forklarer Hanne Hove i programmet.
Til trods for at Milles diagnose i sig selv er ufarlig, så medfører den alligevel komplikationer, som lægerne på Rigshospitalet forsøger at finde frem til, hvordan man bedst skåner hende for.
Det er i dag omtrent to år siden, Mille første gang startede på sin nye medicin, og lægerne holder stadig skarpt øje med, hvordan hun reagerer på behandlingen. Det er dog for tidligt endegyldigt at konkludere på effekten.
– Milles kind er i hvert fald ikke vokset, men den er heller ikke blevet mindre, fortæller Milles mor, Nadia Siefert, til BILLED-BLADET, hvorefter Milles far, Thomas Siefert, supplerer:
– Medicinen virker, men man har ikke draget en endelig konklusion endnu. Milles normale vækstkurve gik i stå, efter hun startede på medicinen. Så det er ikke kun væksten i kinden, men hele hendes vækst den har stoppet. For at imødekomme hendes vækst tog man derfor for nylig beslutningen om at sætte Mille ned på halv dosis, forklarer han.
Beslutningen om halv dosis betyder langt fra, at man har opgivet behandlingen, men fordi den er eksperimentel, er det hele tiden nødvendigt for lægerne at revurdere og justere, indtil de forhåbentlig med tiden finder frem til den korrekte dosis og form.
”De sjældne danskere” bliver sendt hver tirsdag klokken 20:50 på TV 2 og på TV 2 Play.