24. maj. 2023
Af Catja Klarskov

Sød historie fra prins Joachim og prinsesse Maries bryllup: Privat genstand fik særlig betydning under vielsen

Prinsesse Marie og prins Joachim 
Prinsesse Marie og prins Joachim
Foto: Jesper Sunesen
Prins Joachim og prinsesse Marie kan fejre, at det i dag er 15 år siden, de sagde ja til hinanden i Møgeltønder Kirke. En rørende vielse, hvor en privat genstand fra Schackenborg Slot fik en helt særlig rolle.

I dag står i kærlighedens tegn for prins Joachim og prinsesse Marie, der kan fejre, at det er 15 år siden, de forseglede deres kærlighed ved en smuk ceremoni i Møgeltønder Kirke.

Et storslået bryllup hvor intet var overladt til tilfældighederne – ej heller en privat genstand fra parrets daværende hjem, Schackenborg Slot, der fik en helt særlig rolle under vielsen.

Det var kongelig konfessionarius, biskop Erik Norman Svendsen, der forestod forårsvielsen den 24. maj 2008.

Da man nåede til den del af ceremonien, hvor prins Joachim og prinsesse Marie skulle modtage deres velsignelse, fik den private genstand en særlig rolle i det hellige ritual.

Der ligger nemlig en sød historie bag de brudeskamler, som parret knælede på, da de modtog biskoppens velsignelse. Det oplyste kongehuset i en pressemeddelelse, der blev udsendt forud for vielsen.

Brudeskamlerne er nemlig mærket Christian VI 1740 og har formodentlig været fast inventar på et af slottene.

Der står foruden i pressemeddelelsen, at skamlerne formodes at være blevet skænket til grev Schack i 1794, da greven flyttede fra Amalienborg til Schackenborg efter branden på Christiansborg Slot.

Siden da har de brudeskamler, brudeparret knælede på, været en fast del af inventaret på dét slot, der fra 1993 til 2014 var prins Joachims hjem.

Prins Joachim og prinsesse Marie ved deres bryllup den 24. maj 2008. 
Prins Joachim og prinsesse Marie ved deres bryllup den 24. maj 2008.
Foto: Jesper Sunesen

I dag bor prins Joachim og prinsesse Marie i Paris sammen med parrets to fælles børn, grev Henrik og komtesse Athena. Prinsens to ældste sønner, grev Nicolai og grev Felix, som han har fra sit ægteskab med grevinde Alexandra Af Frederiksborg, bor fortsat i Danmark.

Meget snart rykker familien dog atter teltpælene op og bosætter sig på den anden side af Atlanten. Prins Joachim har nemlig fået en ny stilling under Forsvarsministeriet i Washington D.C, og familien flytter derfor fra Paris til den amerikanske hovedstad i løbet af sommeren 2023.

Læs mere om: