15. jun. 2023
Af Laura Dalgård Hansen

Her bor kong Harald og dronning Sonja under det officielle besøg i Danmark

Dronning Sonja og kong Harald
Dronning Sonja og kong Harald
Foto: Martin Høien
Kong Harald og dronning Sonja kommer ikke til at overnatte i uvante rammer, når de torsdag og fredag er på officielt besøg i Danmark.

Der er fint besøg i Danmark i disse dage, for torsdag og fredag er Norges kong Harald og dronning Sonja på officielt besøg i Danmark.

Mens de er væk fra Norge, kommer de dog ikke at til at skulle bo et ukendt sted, for de har medbragt deres eget, flydende hjem.

Kongeparret kom nemlig sejlende til København torsdag formiddag, og det er på netop Kongeskibet Norge, at kong Harald og dronning Sonja skal bo under det officielle besøg.

Når de går ombord torsdag aften, sejler de til Aarhus, hvor dag to af besøget fortsætter fredag.

Efter et spændende program fredag er det kong Harald og dronning Sonjas tur til at være værter, når de fredag aften holder fornem reception på netop Kongeskibet Norge.

Det smukke skib er bygget i 1937, og det er blevet renoveret og istandsat ad flere omgange. Kongeskibet Norge er godt 80 meter langt og har en maksimal hastighed på 12 knob.

Det danske og det norske kongehus er de eneste i verden, som har et kongeskib, og under det officielle besøg kan man se de to skibe side om side.

Kongeskibet Norge (til venstre) og Kongeskibet Dannebrog. 
Kongeskibet Norge (til venstre) og Kongeskibet Dannebrog.
Foto: Ritzau Scanpix

Læs mere om: