30. jun. 2023
Af Christinna Braun

Helt vildt! Prinsesse Kate vinder pris for sit portræt af dronning Camilla

Prinsesse Kate. 
Prinsesse Kate.
Foto: Ritzau Scanpix
Sidste år fotograferede prinsesse Kate sin svigermor, Camilla, og det bliver hun ny hyldet for.

Det er bestemt ikke nyt, at prinsesse Kate, som er gift med Storbritanniens prins William, er en dygtig fotograf.

Ligesom kronprinsesse Mary tager prinsesse Kate ofte billeder af sine børn og sin mand, men sidste år tog hun et helt særligt billede, som nu trækker overskrifter.

For første gang stod prinsesse Kate bag et officielt portræt af sin svigermor, dronning Camilla, som sidste år havde titel af hertuginde.

Dronning Camilla var i forbindelse med sin 75-års fødselsdag gæsteredaktør på bladet Country Life Magazine, og da Camilla skulle figurere på forsiden af bladet, havde hun specifikt bedt om Kate som fotograf til opgaven.

Billedet er taget i den private have i hjemmet i Wiltshire.

Det meget omtalte billede er nu årsagen til, at prinsesse Kate har vundet en fornem pris.

Country Life Magazines forside med dronning Camilla har vundet “Cover of the Year”-titlen ved PPA Awards, som ifølge bladet selv svarer til The Oscars.

”Vi skylder en stor tak til alle dem, der har stemt – det er den eneste pris, hvor det udelukkende er læserne, der stemmer – og selvfølgelig også til HKH prinsesse Catherine af Wales, som har taget billedet,” skriver Country Life Magazine på deres hjemmeside, hvor man også kan se det smukke billede af dronning Camilla.

Klik her for at se billedet af dronning Camilla – og også et par billeder, der viser processen, hvor billedet blev taget.

Læs mere om: