30. jul. 2023
Af Laura Dalgård Hansen

Gæld, stoffer og brudt tillid: Tre ting der springer i øjnene i tredje afsnit af Agent

Vibeke og Joe i "Agent". 
Vibeke og Joe i "Agent".
Foto: Henrik Ohsten/TV 2
Søndag aften sendte TV 2 tredje afsnit af "Agent", og her er tre ting, som det (måske) er værd at bide mærke i.

Den nye dramakomedie ”Agent” er kommet godt i gang, og på TV 2 kunne man søndag aften følge tredje afsnit af Nikolaj Lie Kaas' nye serie.

Her følger man igen kendis-agenten Joe, spillet af Esben Smed, som atter kommer ud for lidt af hvert – og igen i denne uge var der flere ting, som var værd at bide mærke i.

Handlingen kort

I tredje afsnit af ”Agent” kæmper Joe om retten til at se sin datter, Tallulah, og for at det kan lade sig gøre kræver kommunen at bese hans lejlighed. Han kæmper derudover med klienten Lars Ranthe, der har fundet ud af, at han egentlig hellere vil være tømrer end skuespiller, men Joe får ham overbevist om at trække i nisse-kostumet igen.

Samtidig kæmper Joe stadig med at skaffe den halvanden million kroner, han skylder Thomas Blachman, og hans mor, Vibeke, aner slet ikke, hvor stor gælden i virkeligheden er.

Om aftenen er kendis-Danmark samlet til Robert-fest, hvor Joe møder Kaa, som investerer 200.000 hos ham til gengæld for, at han lover at gøre hende til en filmstjerne. Imens er Lars Ranthe deprimeret over, at han ikke vinder en Robert, og det hele slutter af med en vild abefest hjemme hos Joe, der har glemt alt om, at kommunen kommer forbi på hjemmebesøg næste morgen.

1: Vibeke og Joes forhold

Agentfirmaet er en familievirksomhed bestående af blandt andre Vibeke og sønnen Joe, men igen og igen kommer de to på kant af hinanden, fordi han lyver og går sine egne veje. Vibeke er træt af det, og hun har sat den nye medarbejder Anne Heldt (spillet af Camilla Lau) til at holde øje med, hvad Joe foretager sig.

Men hvad er Vibeke og sønnens fortid egentlig? Hvorfor er hun så mistroisk over for ham både i forhold til hans arbejde, hans rolle som far og hans omgang med stoffer? Hvad har Joe mon gjort af ting i fortiden, som har fået morens tillid til ham til at ligge på et så lille sted? Og har det noget at gøre med hans far?

2: Preben – Joes far

Tidligere i ”Agent” er Joes far blevet bragt på banen, men det er ikke blevet italesat, hvorfor han ikke længere er en del af den lille familievirksomhed, som Vibeke kalder Agent-bureauet.

I afsnit to sagde Vibeke, at Joe var ”akkurat som sin far”, og det lader til, at hun har nogle ting i klemme. Modsat hende lader Joe til at se op til sin far, og hans datter, Tallulah, er også glad for sin farfar – i hvert fald har hun planer om at opkalde sin hund efter ham, så den også kommer til at hedde Preben.

Men er Joes far død? Eller dukker han mon pludselig op, så vi får en forklaring på, hvorfor Joe er blevet, som han er?

3: Evald – Joes advokat

Det er godt at kende en god advokat, og det lader til, at Joe har sådan en ved hånden. Evald er hans navn, og han bliver spillet Hans Henrik Clemensen.

Joe har noget nemmere ved at dele sandheden med ham, end han har med sin mor. Vibeke er for eksempel af den overbevisning, at 600.000 kroner er nok til at komme ud af gælden til Thomas Blachman. Beløbet er dog markant større i virkeligheden, og det fortæller Joe ærligt sin advokat. Pengene skal falde den følgende dag, og på ingen tid lykkes det Evald at fremskaffe 500.000 i kontanter.

Men hvordan lykkes han med det, og hvilken fortid har Evald mon? Og har Joe en form for klemme på sin advokat, siden han er villig til at gå så langt for en klient?

"Agent" kan ses hver søndag på TV 2 og altid på TV 2 Play.

Læs mere om: