4. sep. 2023
Af Laura Dalgård Hansen

Pressemeddelelse fra kongehuset: Disse kongelige deltager i kong Carl Gustafs regeringsjubilæum i Sverige

Dronning Silvia og kong Carl Gustaf
Dronning Silvia og kong Carl Gustaf
Foto: Ida Marie Odgaard/Ritzau Scanpix
Det svenske kongehus afslører nu, hvilke kongelige der deltager i fejringen af kong Carl Gustafs 50-års regeringsjubilæum i midten af september.

Nu er der ikke længe til, at kong Carl Gustaf kan fejre sit 50-års regeringsjubilæum, og der er lagt op til nogle festlige dage.

Det danske kongehus har allerede meddelt, at dronning Margrethe og dronning Anne-Marie, som er kusiner til den svenske konge, deltager, og det samme gør kronprinsparret.

I en pressemeddelelse offentliggør det svenske kongehus nu, hvilke andre royale gæster man kan forvente at se til fejringen den 14. og 15. september.

”I jubilæumsweekenden ventes alle de nordiske statsoverhoveder og deres ægtefæller at være i Stockholm. De skandinaviske tronfølgere deltager også i fejringen, og det samme gør kongens kusine dronning Anne-Marie”, skriver det svenske hof.

Det betyder, at man foruden dronning Margrethe, dronning Anne-Marie, kronprins Frederik og kronprinsesse Mary også kan glæde sig til at se kong Harald og dronning Sonja samt kronprins Haakon og kronprinsesse Mette-Marit.

På gæstelisten er også præsidenterne fra Finland og Island samt deres hustruer.

Udmeldingen fra det svenske kongehus betyder, at der sandsynligvis ikke ventes at deltage kongelige fra andre lande end de Skandinaviske.

Læs mere om: