13. sep. 2023
Af Laura Dalgård Hansen

Klædt i sort og hvidt til Riksdagens åbning: Dronning Silvia og kronprinsesse Victoria i farverigt lynskifte før koncert

Kronprinsesse Victoria, prins Daniel og dronning Silvia til åbningen af Riksdagen. 
Kronprinsesse Victoria, prins Daniel og dronning Silvia til åbningen af Riksdagen.
Foto: Jessica Gow/TT/Ritzau Scanpix
Tirsdag var den svenske, kongelige familien med til åbningen af Riksdagen, hvor de traditionen tro var klædt i sort og hvidt. Forud for den efterfølgende koncert havde dronning Silvia og kronprinsesse Victoria foretaget et farverigt lynskifte.

Denne uge byder på masser af fejring af kong Carl Gustaf, som den 15. september har været konge af Sverige i imponerende 50 år.

Tirsdag var ugens helt store hovedperson på farten sammen med familien, men det var ikke regeringsjubilæet, der var årsagen.

Tirsdag var den svenske kongefamilie nemlig samlet i forbindelse med åbningen af Riksdagen.

Dagen blev indledt med en gudstjeneste i Storkyrkan, og traditionen tro var de kongelige kvinder klædt i sort og hvidt i den anledning.

Senere på dagen blev åbningen af Riksdagen markeret med en koncert i Stockholms Koncerthus, og her er dresscoden noget mere fri. Dronning Silvia, kronprinsesse Victoria og prinsesse Sofia havde derfor foretaget et lynskifte, og i særligt to af tilfældene var det særdeles farverigt.

Kronprinsesse Victoria ankom i en farverig og blomstret, knælang kjole fra Dolce&Gabbana med korte ærmer, mens prinsesse Sofia havde valgt at fortsætte den hvide stil fra tidligere på dagen.

Til koncerten bar hun en elegant, lys buksedragt fra Lilli Jahilo, der havde trekvart lange ærmer og stor vidde i bukserne.

Dronning Silvia havde ligesom sin datter klædt sig særdeles farverigt på til anledningen. Den 79-årige dronning var iklædt en lyserød nederdel og en matchende jakke med påsyede blomster. Begge af mærket Georg et Arend. Dertil bar hun et sjal i samme nuancer.

https://imgix.billedbladet.dk/2023-09-13/20230913-075858-1-7239x4826ma-1.jpg
Prinsesse Sofia, prins Carl Philip, prins Daniel, kronprinsesse Victoria, dronning Silvia og kong Carl Gustaf foran koncerthuset i Stockholm.
Foto: Spa/Danapress/Ritzau Scanpix

Læs mere om: