19. sep. 2023
Af Laura Dalgård Hansen

En million kroner er på højkant: TV 2 løfter sløret for helt nyt realityprogram

Flokken
Flokken
Foto: Lotta Lemche/TV 2
TV 2 er lige på trapperne med et helt nyt realityprogram, og i "Flokken" kan deltagerne vinde helt op til en million kroner.

”Alene i vildmarken” og ”Først til verdens ende” har været populære programmer gennem mange år, og nu er TV 2 klar med et helt nyt format, hvor deltagerne også skal begå sig i den vilde natur langt væk fra Danmarks grænser.

”Flokken” er titlen på det helt nye realityprogram, hvor 10 danskere har sagt ja til deres livs eventyr.

I programmet er realityformatet vendt på hovedet, for i stedet for at samle en gruppe mennesker, som løbende skilles fra hinanden, handler ”Flokken” om, at de medvirkende undervejs skal finde de øvrige deltagere og i samlet flok nå i mål – her kan de vinde helt op til 1 million kroner.

Hver af de 10 deltagere bærer på en ukendt del af den samlede pengepræmie, og de skal komme i mål sammen for at vinde så mange af pengene som muligt.

- Vi vil gerne vise, at uanset hvem du er, er du afhængig af andre mennesker - om du vil det eller ej. Når du bliver efterladt i den barske og mennesketomme natur, betyder social status og baggrund utrolig lidt. Det handler kun om, hvordan du får gruppen til at arbejde mod et fælles mål. Og vi vil gerne vise, at alle kan og skal bidrage med noget, uanset hvad de synes om fællesskabet, siger TV 2’s redaktør Anders Fuchs.

”Flokken” er optaget i et øde og ufremkommeligt bjergområde i Bulgarien, og i løbet af de 16 optagedage gælder det for deltagerne om at nå frem til evakueringsstedet.

Til at begynde med aner de ikke, hvad spillets regler er, og de er kun udstyret med det tøj, de har på, en smule mad samt en radio, hvor de kan komme i kontakt med de andre deltagere.

Det nye program ”Flokken” er inddelt i tre forskellige faser.

I den første fase er alle 10 deltagere overladt til sig selv i det store bjergområde, og de skal forsøge at finde frem til de øvrige deltagere.

I fase to bliver evakueringen af deltagerne skudt i gang, og alene eller i flok skal de finde frem til mødestedet, så de dernæst kan finde vej ud af vildmarken. Hvis man ikke når frem til evakueringen i tide, risikerer man at blive efterladt.

I den tredje og sidste fase skal deltagerne slæbe på en redningsflåde, som de sammen skal fragte gennem terrænet, og her kommer fællesskabet til at stå sin prøve. De, der lykkes med at krydse den enorme flod på redningsflåden og dermed når ud af ødemarken, skal sammen dele den indsamlede pengepræmie.

Der er premiere på "Flokken" på TV 2 den 9. oktober.

Læs mere om: