30. okt. 2023
Af Catja Klarskov

Der ser du ikke på tv: Marie forlader Flokken, men det var ikke hendes egen beslutning

Brian, Amalie og Marie og "Flokken". 
Brian, Amalie og Marie og "Flokken".
Foto: Lotta Lemche/TV 2
Aftenens afsnit af ”Flokken” bød på et farvel til Marie, der svækket måtte udgå af programmet. Nu afslører hun detaljer om sin exit, man ikke så på tv.

Ensomhed, madlede og til slut svigt af bevidsthed.

Det var de faktorer, der blev årsagen til, at Marie måtte forlade TV 2-programmet ”Flokken” i aftenens afsnit.

Det var dog hverken Maries egen beslutning, eller med hendes gode vilje, at hun endte med at tænde sin walkie-talkie og lave et sidste radiokald til de andre deltagere.

– Første gang jeg besvimede, der kunne jeg mærke, at det begyndte at sortne for mine øjne Jeg nåede at tænke, at jeg skulle sætte mig ned, så jeg væltede opad bjerget, hvis jeg besvimede. Anden gang det skete, der var jeg inde i mit shelter, forklarer Marie til BILLED-BLADET om sin tilstand, inden lægerne kom hende til undsætning i den bulgarske ødemark.

– Jeg fik først undersøgt mit blodtryk og blodsukker. Derefter var der en del kommunikation mellem lægerne og produktionen. De skulle vurdere, hvad der var forsvarligt, hvorefter det blev besluttet, at jeg skulle tilses på et sygehus, fortæller Marie, der efterfølgende har fået at vide, at hun besvimede yderligere to gange i bilen på vej væk fra bjerget.

Til trods for Maries svækkede tilstand, så var hun på daværende tidspunkt overbevist om, at hun nok skulle komme tilbage til programmet.

– Jeg havde ikke besluttet, at jeg skulle hjem. Da jeg havde fået lidt væske i mig på sygehuset, der ville jeg egentlig gerne tilbage igen, men lægen endte med at beslutte for mig, at jeg ikke skulle tilbage, forklarer hun.

Marie arbejder til daglig som sygeplejerske, og hun fortæller, at hun sagtens – i bagklogskabens klare lys – kan se, at lægens vurdering var det eneste rigtige.

– Havde det været en hvilken som helst anden end mig selv, så havde jeg heller ikke været et sekund i tvivl om, at vedkommende ikke skulle tilbage. Lægen kiggede på mig og sagde direkte: ”You do not belong in the mountains”.

Efter lægens endelige konklusion måtte Marie lave et svært radiokald til de andre deltagere.

Her fortalte Marie, at hun – og det ukendte pengebeløb hun bar – udgik af programmet. En besked der især tog hårdt på Dennis, der havde brugt de seneste dage på intensivt at søge efter hende.

Du kan følge de tilbageværende otte deltageres rejse og udvikling i ”Flokken”, der bliver sendt hver mandag klokken 20:00 på TV 2 og på TV 2 Play.

Her kæmper deltagerne for i fællesskab at vinde en pengepræmie på et endnu ukendt beløb. En gevinst hvor størrelsen ene og alene afhænger af, hvor mange af deltagerne, der gennemfører.

Læs mere om: