Det er ikke tilfældigt: Noget springer i øjnene på menuen ved gallataffel
I anledningen af statsbesøg fra det spanske kongepar Felipe og Letizia er dronning Margrethe vært ved et gallataffel.
Her deltager kronprins Frederik og kronprinsesse Mary samt prinsesse Benedikte også.
En række politiske gæster samt gæster fra erhvervslivet er også med, ligesom at et par navne fra sporten og kulturens verden også deltager.
Når de går til bords, er menuen helt særlig.
Der er en række ting, der springer i øjnene ved menuen.
For flere komponenter af menuen kommer fra steder i Danmark, som står den kongelige families hjerter meget nær.
Det tæller blandt andet dådyrkølle fra Trend, hvor familien har en jagthytte og ynder at holde ferie.
Der er også kirsebær fra Gråsten, hvor den kongelige familie år efter år har holdt sommerferie.
Men der er også brøndkarse fra Esrum Sø, der ligger ved Fredensborg Slot, som også har stor betydning for den kongelige familie.
Den fulde menu fra aftenens gallataffel:
Søtunge Souffle
Grøntsager à la Barigoule
Dådyrkølle fra Trend
Kåltimbale, kirsebær fra Gråsten, sauce grand veneur
Svampetærte
Brøndkarse fra Esrum Sø
Concorde kage