14. nov. 2023
Af Sofie Nymand

Kongehusets billede afslører: Disse ministre var der ikke

De kongelige med flere af regeringens ministre. 
De kongelige med flere af regeringens ministre.
Foto: Keld Navntoft, Kongehuset
Det var ikke alle ministre, der kunne stille op til foto med prins Christian, da han deltog i sit første møde i statsrådet.

Tirsdag var prins Christians dagens helt store hovedperson, da han deltog i sit første møde i statsrådet.

I overværelse af dronningen, kronprinsen og regeringen underskrev han erklæringen på, at han vil overholde grundloven. Og efterfølgende blev den historiske begivenhed foreviget med et gruppebillede af de kongelige og de prominente politikere.

Det var dog ikke alle ministre, der kunne være til stede.

På billedet ser man kun 16 af de 22 ministre.

Prins Christian til sit første statsråd 14. november 2023Christiansborg slot
Mette Kierkgaard (M), Louise Schack Elholm (V), Peter Hummelgaard (S), Sophie Løhde (V), Nicolai Wammen (S), Morten Bødskov (S), Mette Frederiksen (S), Jacob Jensen (V), prins Christian, Jakob Engel-Schmidt (M), dronning Margrethe, Magnus Heunicke (S), kronprins Frederik, Kaare Dybvad Bek (S), kronprinsesse Mary, Thomas Danielsen (V), Lars Løkke Rasmussen (M), Christina Egelund (M), Ane Halsboe-Jørgensen (S) og Pernille Rosenkrantz-Theil (S).
Foto: Keld Navntoft, Kongehuset

Blandt andre var den nyudnævnte vicestatsminister, Troels Lund Poulsen (V), ikke til stede. Det samme gjorde sig gældende for skatteminister, Jeppe Bruus (S), der formentlig har travlt med den nye skattereform, der blev fremlagt i sidste uge.

Dan Jørgensen kunne heller ikke være der – han er i sin egenskab af minister for udviklingssamarbejde og global klimapolitik i øjeblikket på erhvervsfremstød i Nigeria.

Derudover mangler børne- og undervisningsminister Mattias Tesfaye (S), Digitaliserings- og ligestillingsminister Marie Bjerre (V) samt Klima-, energi- og forsyningsminister Lars Aagaard (M) på billedet.

Det er dog ikke længe siden, at både dronningen, kronprins Frederik og kronprinsesse Mary havde fornøjelsen af ministrene.

I forbindelse med det spanske kongepars statsbesøg i sidste uge, afholdt dronning Margrethe et gallataffel på Christiansborg Slot, hvor de alle var inviteret.

Læs mere om: